*Nettavisen* Nyheter.

Lokal SV-leder vil stille ultimatum om asylbarn

Trondheim (NTB): SV-leder Ottar Michelsen i Trondheim vil at SV skjerper kravene overfor Ap. For å delta i en ny regjering vil han kreve at partiet stiller ultimatum om en liberalisering av asylreglene.

- Dersom SV skal inn i en ny regjering etter valget må det stilles absolutt krav om at innvandrerbarn som er født og oppvokst i Norge, ikke skal sendes ut. Venstre og Kristelig Folkeparti bør stille samme krav til sine fremtidige regjeringspartnere, sier Michelsen til Adresseavisen.

Michelsen mener dagens lov ikke tar nok hensyn til barns rettigheter og tilknytning til Norge. Like før jul traff Høyesterett en avgjørelse som medfører at to asylbarn som har bodd lenge i Norge likevel ikke får bli i landet. Denne avgjørelsen danner presedens for rundt 400 andre asylbarn i samme situasjon.

- Jeg er i utgangspunktet ikke tilhenger av å stille sånne harde krav i forhandlinger med andre partier, men i denne saken har vi ikke noe annet valg. Stortingsmeldingen om barn på flukt slår fast at praksisen overfor flyktningbarn er blitt hardere, og at dette ikke er en ønsket utvikling. Den eneste måten å endre denne praksisen på er å gjøre om på loven, sier Michelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.