Gå til sidens hovedinnhold

Lokalhistorisk avtale

I et samarbeid med Gunnar Pedersen, Nordstrands Blad og Søndre Aker Historielag, er Nordseter Gård i ferd med å få en viktig kulturell tilvekst.

NORDSETER: Vår store formidler av lokalhistorie, Gunnar Pedersen, overlater disponering og bruk av sitt rikholdige, lokale kulturbibliotek til Søndre Aker Historielag og Nordseter Gård.

Han har tatt vare på og katalogisert alle kilder han har brukt i forbindelse med artiklene i serien Aktuell Historie. I tillegg er det inngått en avtale mellom de samme partene og Nordstrands Blad om at alle innbundne årganger av Nordstrands Blad og forløperne helt fra forrige århundreskifte skal gjøres tilgjengelig for publikum.

– Dette blir gjort tilgjengelig for interesserte på Gården og i SAHs lokalhistoriske del av det nye biblioteket på Lambertseter, forteller Tor Wisløff, leder i Søndre Aker Historielag.

– På disse to stedene vil publikum kunne sitte i ro og mak og lete seg fram i gamle avisklipp fra et helt århundre!

Her vil også permene med bakgrunnsmaterialet for alle Gunnars ”Aktuell Historie” i NB gjennom åtte år bli tilgjengelig.

– Dette blir en historisk gullgruve for forskere og andre interesserte, så som skolelever som skal skrive stil eller særoppgave om lokalhistoriske tildragelser, stråler Reidar Rasch, styreleder i Nordseter pensjonistforening.

– For Nordseter Gård betyr dette en ny aktivitet i tillegg til kafé for nærområdet, medlemsaktiviteter som turer, festlige tilstelninger og medlemsmøter med aktuelle foredrag, samt stavgjengen Stabburet 60pluss og Seniornett Nordstrand; dataopplæring for pensjonister.

– Jo, det vokser og gror på Nordseter Gård, sier Rasch fornøyd, med nikkende bifall fra Rolf Asbjørnsen, kasserer i foreningen.

Gunnar Pedersen er også svært fornøyd med ordningen.

Han er glad for at lokalhistorisk interesserte får tilgang til hans store materiale. Og at flere enn ham lett kan få tilgang til gamle eksemplarer av lokalavisen i fremtiden.

– Dette er en god avtale for Nordstrands Blad og for våre lesere. Vi har fortsatt eierskapet til avisene og innholdet. Men nå blir det mulig for lokalbefolkningen å lese avisene våre både på biblioteket og her på gården, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag