RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Lokallag vil kaste Lysbakken

Sist oppdatert:
Styret i Røyken SV vil ikke ha Audun Lysbakken som ny SV-leder og ber samtidig Heikki Holmås om å stille som lederkandidat igjen.

- Styret i Røyken SV er ikke bekvemme med å få Audun Lysbakken som ny SV-leder, spesielt etter det som har skjedd den siste tiden, og etter at han har trukket seg som statsråd. Vi ber ham derfor om å trekke sitt kandidatur, og ber samtidig Heikki Holmås om å stille som lederkandidat igjen. Vi trenger et grasrotopprør mot partielitens unisone, servile og nesegruse støtte til Audun Lysbakken. Partiet må gjenreises. Da trenger vi en leder som også kan sitte i regjering, skriver lokallaget på sin hjemmeside.

Samtidig oppfordrer de «SVere og sympatisører til å støtte Facebookgruppa «Heikki Holmås MÅ bli SV-leder».

KOMMENTAR: Lysbakken er en merket mann

Holmås vil ikke gå inn ny lederkamp
Heikki Holmås har uttalt at han ikke ønsker å utfordre Audun Lysbakken i kampen om å bli ny SV-leder.

- Veldig trist dag for oss rødgrønne. Audun har fått til mye bra som minister. Jeg tror vi alle har behov for å trekke pusten, men valgkomiteens innstilling ligger fast og min beslutning om å følge den også, sier Heikki Holmås i tekstmelding til Aftenposten på mandag.

Audun Lysbakken har vært den eneste kandidaten til å ta over for Kristin Halvorsen under SV-landsmøtet til helgen, etter at nestleder Bård Vegar Solhjell og deretter stortingsrepresentant Heikki Holmås kunngjorde at de ikke var kandidater.

SV vil fortsatt ha Lysbakken

SVs valgkomité gjorde det mandag kveld klart at de står fast ved innstillingen av Audun Lysbakken til vervet som partileder, opplyser komitéleder Tora Aasland.

Valgkomiteen hadde egentlig fullført sitt arbeid, men hadde samtaler på telefon mandag kveld, etter at Lysbakken tidligere på dagen kunngjorde sin avgang som statsråd som følge av den såkalte selvforsvarssaken.

- Valgkomiteen har hatt samtaler på telefon etter det som har skjedd. Det vi er enige om, er at innstillingen ligger fast, sier Aasland til NTB.

Velgerne mener Lysbakken er svekket
Over 60 prosent av de spurte mener påtroppende SV-leder Audun Lysbakken er svekket som leder, viser en undersøkelse VG har fått gjennomført.

I undersøkelsen som InFact gjorde mandag kveld - etter at Audun Lysbakken trakk seg som barne-, likestillings- og inkluderingsminister, svarer 61,5 prosent at de mener Lysbakken-saken ikke har styrket ham som leder i partiet. Bare 17,8 prosent svarer ja, og i partiets egne rekker mener bare 34,1 prosent at han er styrket.

Ifølge VGs måling mener bare 17,4 prosent at Lysbakken bør velges som ny SV-leder.

(NTB/Nettavisen)

Saken utvides.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere