RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokalt politi forhandler om Sinai-gisler

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Tidlig mandag morgen var det ennå uklart når den norske kvinnen og en israelsk statsborger kunne løslates fra beduinene på Sinai-halvøya. Lokalt politi har forhandlet med kidnapperne gjennom natta.

Etterforskningsleder Ashraf Mahmoud sier til VG at han forhandler direkte med kidnapperne, som er navngitte medlemmer fra beduinstammen Tarabin.

Ved 8-tiden norsk tid sa han at forhandlingene var i gang igjen etter noen timers pause. Gisseltakerne krever løslatelse av to fengslede slektninger. Klokken 10 opplyser Utenriksdepartementet, som har styrket ambassaden i Kairo med fem personer i helgen, at situasjonen fortsatt er uløst.

- Det er egyptiske myndigheter som leder arbeidet med saken, og vi har tiltro til at de vil løse den på en god måte. I tillegg har vi god kontakt med representanter for beduinstammen, men jeg kan ikke gi noen detaljer om denne dialogen, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund til NTB.

Hun avviser spekulasjoner på et israelsk nyhetsnettsted om at norske myndigheter skal ha tilbudt en pengesum for løslatelse av kvinnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere