RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokfører savnet etter togkollisjon i Sveits

Sist oppdatert:
Bern (NTB-DPA-Reuters): Minst 40 mennesker ble skadd, fem av dem alvorlig, i en frontkollisjon mellom to tog i Grannes-près-Marnand i Sveits. Lokføreren er savnet etter ulykken.

Ulykken skjedde på en strekning mellom Lucens og Granges-Marnand i kantonen Vaud, melder avisa 20 Minuten.

- Dette er regionstog. Farten er litt lavere enn på lengre strekninger, og selv om det er svært beklagelig at en person trolig har mistet livet og fem er alvorlig skadd, kunne situasjonen ha vært mye mer katastrofal, sa Jean-Christope Sauterel politiet i Vaud på en pressekonferanse mandag kveld.

35 personer skal ha sluppet unna med lettere skader, melder flere sveitsiske medier. Det er antatt at lokomotivføreren av det ene toget fortsatt befinner seg inne i vraket.

De to passasjertogene kolliderte da det ene toget kjørte ut fra stasjonen Granges-Marnand, mens det andre var på vei inn på samme spor, ifølge pressetalsmann Pierre-Olivier Gaudard fra jernbaneselskapet SBB. Ifølge øyenvitner var sammenstøtet svært kraftig.

Ulykken skjedde like før klokka 19 mandag kveld. Norges ambassade i Bern hadde mandag kveld ikke mottatt noen meldinger om nordmenn om bord på ulykkestogene, opplyser Utenriksdepartementet til NTB. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere