*Nettavisen* Nyheter.

Løkke danner ren Venstre-regjering

Lars Løkke Rasmussen opplyser at han vil forsøke å danne en ren Venstre-regjering i Danmark med 34 mandater i Folketinget.

26.06.15 22:06

Det er min vurdering etter kveldens møte at det vil være mulig å danne en ren Venstre-regjering, sier Løkke Rasmussen etter det siste av en rekke forhandlingsmøter med de andre partiene i blå blokk.

Lørdag ettermiddag vil han orientere dronningen, mens regjeringsgrunnlaget trolig presenteres søndag formiddag, opplyser Løkke Rasmussen.

Ikke siden 1973 har en dansk regjering hatt så få representanter i Folketinget. Den gang hadde Poul Hartlings bare 22 folketingsrepresentanter bak sin regjering, som holdt i 14 måneder.

Løkke Rasmussens parti gikk på et sviende nederlag i folketingsvalget 18. juni. Venstre fikk bare 19,5 prosents oppslutning, mistet 13 mandater i Folketinget og ble forbigått av det høyrepopulistiske Dansk Folkeparti (DF) som største parti på borgerlig side.

Men siden Løkke Rasmussen var statsministerkandidat for blå blokk, var det han som fikk i oppgave å danne regjering. De fire blå partiene fikk til sammen 90 mandater, mot den røde blokkens 85 mandater.

Den siste uken har Løkke vært i intense forhandlinger med DF og de to andre blå partiene, Liberal Alliance og De Konservative. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.