Lokkemannen slo til igjen

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

15-årig jente og 40-årig kvinne ble forsøkt lurt inn i en bil i Porsgrunn tirsdag. To andre følte seg forfulgt.

09.10.12 22:18

En mann forsøkte i ettermiddag å få en kvinne i 40-årene inn i bilen sin på Hydrosletta. Bare tre kvarter tidligere ble en 15 år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil i Porsgrunn sentrum.

Beskrivelsen av gjerningspersonen og bilen var nøyaktig lik i begge sakene, skriver TA.no.

I det andre tilfellet var det en voksen dame i 40-årene som ble tilsnakket av mannen på Hydrosletta utenfor Porsgrunn sentrum. Damen kom seg unna og mannen kjørte deretter mot Herøya.

Episoden skjedde tre kvarter etter at den 15 år gamle jenta ble forsøkt lokket inn i en mørk bil i Porsgrunn sentrum.

Det var en mann i en sort Mercedes personbil som ropte til jenta at hun skulle sette seg inn i bilen. Den første epsioden skjedde ved 1530-tiden, mens den andre epsioden skal altså ha skjedd ved 1615-tiden.

To andre kvinner skal også ha meldt fra til politiet om at de også skal ha følt seg forfulgt. Disse to episodene skal ha funnet sted i samme område og samme tidsrom som når 15-åringen og 40-åringen skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil.

Kloss hold
Den 15-årige jenta skal ha blitt svært skremt av det som skjedde.


- Bilen kjørte opp mot jenta og var helt kloss innpå da han tok kontakt med 15-åringen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidstrikt. Hun ble livredd og løp fra stedet, fortsetter han.

Politiet har nå avhørt den 15 år gamle jenta. Hun forklarte at hun først ble kontaktet av mannen i den sorte Mercedesen i lyskrysset Sverres gate ved Folkets Hus i Porsgrunn.

Bare noen minutter senere, da jenta var i Olavsgate mellom Kulturskolen og det gamle trygdebygget kom bilen en gang til og da ba mannen om at jenta satt seg inn i bilen.

Det er bare et steinkast fra nevnte lyskryss og der mannen ropte til jenta i Olavsgate.

Alvorlige hendelser
Politiet ser meget alvorlig på hendelsene.

- Vi har varslet våre nabodistrikter og UP patruljene samt våre egne patruljer i Telemark, sier operasjonslederen i politiet.

Politiet har allerede fått inn flere tips og sjekker ut disse fortløpende.

Skallet mann
Den aktuelle mannen i bilen beskrives som 40-50 år, skallet, han hadde på seg en brun skjorte og olabukse. Han brukte solbriller.

Søker i Porsgrunn
- Politiet ber om tips fra de som kan ha sett bilen eller tror de vet hvem dette er, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Ettermiddagens episoder i Porsgrunn er den siste i en rekke lignende saker som politiet etterforsker over hele Østlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag