RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokker Kongsberg-ledelsen med aksjer

Sist oppdatert:
Oppkjøpsfondet Nordic Capital flørter nå med ledelsen i Kongsberg Gruppen og frister med jobber og aksjer dersom budet på den sivile delen av konsernet lykkes
Det er den sivile delen av Kongsberg Gruppen svenskene byr på- Kongsberg Maritime utgjør omkring to tredjedeler av Kongsberg Gruppen, og svenskene vil bla opp 3,3 milliarder kroner. Saken ligger i styret til Kongsberg Gruppen, men de vedtok ingen ting på et møte i går.

Imens jobber Nordic Capital med å overtale og lokke ledelsen til en positiv innstilling.

Fondet har siden starten i 1989 kjøpt opp over 50 bedrifter i Nord-Europa, og ifølge Aftenposten blir toppledelsen i et overtatt selskap så å si hver gang med videre, både som ledere, men også som aksjonærer.

- Det er en forutsetning at ledelsen kjøper aksjer. Det er et bevis på at de tror på "affären", sier Bo Söderberg, som er partner i Nordic Capital til Aftenposten.

I budbrevet går det frem at i tillegg til dagens sjef for Kongsberg Maritime, Torfinn Kildal, så tilbys både konsernsjef Jan Erik Korssjøen og finansdirektør (CFO) Arne Solberg i Kongsberg Gruppen å bli med over til et oppkjøpt Kongsberg Maritime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere