RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokker med krabbe

Amerikanerne blir lokket til Nordkapp med krabbefiske. Og de blir ikke skuffa.

REISELIVSMESSA (Nettavisen): Daglig leder Runar Johnsen i Destinasjon 71 grader nord forteller at suksessen er komplett når amerikaneren blir avbildet med et gedigent beist av en Kamtsjakka-krabbe.

- Vi tar turistene med hele veien. Fra selve fisket av krabba, til tilberedelse og matopplevelsen. Overnattinga skjer på et gammelt nedlagt fyr, eller i lavvo. Selve fyropplevelsen er jo som å dra 20 år tilbake i tid, forteller Johnsen til Nettavisen.

Ikke bare Nordkapp
Han mener turistene nå vil ha noe mer enn bare det å reise til selve Nordkapp-platået. Derfor satser Honningsvåg på å tilby mer enn bare selve bussturen opp til 71 grader nord.

- Vi satser en del på cruisemarkedet, og venter å femdoble besøkstallene fra i fjor. En amerikaner med et beist av en kongekrabbe, er en opplevelse for livet for ham. Amerikanerne synes det er helt ekstremt å holde i en så stor krabbe.

- Og når jeg tar fram en kulepenn og stikker i krabbas klo – og krabba klipper pennen tvers av, så får de enda en gedigen opplevelse, forteller Runar Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere