Lokker med null i lønn

Foto: (Liverpools hjemmeside)

Du må være fryktelig glad i arbeidsgiveren for å søke denne stillingen.

19.07.10 12:07

Det har gått nedover med den engelske storklubben Liverpool Football Club (LFC) det siste året. Null pokaler, amerikanske eiere som tviholder på klubben og et spillerbudsjett på en brøkdel av budsjettene til rivaler som Manchester City og Chelsea. Dette bekymrer klubbens tilhengerskare verden over.

Tingenes tilstand er ikke bedre i Norge. Den norske og skandinaviske supportklubben Liverpool Football Club Supporters Club Scandinavian Branch (LFCSCSB) er ute etter en ny medarbeider.

Betydelige krav
I stillingsannonsen heter det blant annet:

«Det legges vekt på at søkeren må kunne jobbe selvstendig og også kunne takle en stresset jobbsituasjon i forbindelse med kampoppdateringer. Arbeidet setter også store krav til nøyaktighet. Ved tiltredelse vil du inngå i en turnus sammen med andre personer. Den går over både kvelder og helger.»

Null lønn
Som motytelse tilbyr LFCSCSB følgende: «...Denne stillingen er ikke lønnet, men vi dekker relevante utgifter for å kunne gjøre jobben...»

Noen vil muligens oppfatte det som litt smålig fra en bedrift som omsetter for nær ti millioner kroner i året, og som har mer enn seks millioner kroner i inntekt bare fra medlemskontingenter.

Deltidsjobb på frivillig basis
Vi stiller spørsmålet til ansvarlig redaktør i LFCSCSBs medlemsblad The Kopite Torbjørn Flatin.

- Hehe, jeg ser at annonsen kan se litt feil ut. Det kan nesten se ut som vi søker en heltidsansatt, noe stillingen ikke er, sier Flatin til NA24.

Han forklarer at de ser etter en person som kan hjelpe til på kvelder og i helger med å skrivekampreferater fra Liverpools kamper.

- Jobben passer vel kanskje best for en student eller en som ekstrajobb, sier Flatin.

- Er det dårlig økonomi som gjør at dere ikke kan gi én krone i lønn?

- Neida, vi har grei økonomi i LFCSCSB. Men mye av driften er basert på frivillig innsats fra en rekke Liverpooltilhengere vi har knyttet til oss, sier Flatin.

Stor interesse
Han tror ikke det skal by på problemer med å finne en dyktig kandidat.

- 24 timer etter vi la ut annonsen har det kommet over et titalls henvendelser, sier Flatin.

Han understreker at det følger en del goder med jobben.

- Dette er en mulighet for rette vedkommende til å få foten innenfor i en spennende forening. Personen vi knytter til oss får mest sannsynlig mulighet til å reise på kamp i Liverpool med alle kostnader dekket. I tillegg vil det være muligheter for utvidete oppgaver og kanskje en lønnet stilling i fremtiden hvis personen er dyktig nok, sier Flatin.

Likt hos erkerivalen
Han understreker at ulønnet arbeidskraft er vanlig i norske supporterklubber, noe NA24 får bekreftet av Manchester Uniteds norske og skandinaviske supporterklubb Manchester United Supporters´ Club Scandinavian Branch (MUSCSB)

- Vi har mange som jobber for oss på frivillig basis uten lønn. Det er normalt også i supporterklubbene til norske lag, sier nestleder i MUSCSBs styre Simen Tømmeraas Aasvestad til NA24.

For noen er praksisen verdifull.

- Vi har mange som studerer eller har studert media- og kommunikasjon på videregående skoler og kanskje skal videre til en journalistkarriere. Jeg har inntrykk av at de ser på jobben hos oss som verdifull, morsom og spennende, sier Tømmeraas Aasvestad

Han opplyser at MUSCSB uansett har vurdert å begynne å lønne en del av de dyktigste og mest effektive medarbeiderne.

Helt greit sier Arbeidsdirektoratet
Fungerende direktør i Arbeidsdirektoratet, Arne Feragen, stusset umiddelbart da NA24 forteller om annonsen. Etter å ha fått studert den nærmere har han følgende kommentar:

- Det er ikke uvanlig med ulønnet arbeid og eller dugnad for både supporterforeninger og andre organisasjoner, selv med betydelig timebruk. Det er jo dette organisasjonslivet i stor grad baserer seg på, sier Feragen.

Han mener det må være opp til hver enkelt om de har tid og «råd» til å ta på seg ulønnede arbeidsoppgaver.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.