RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lokket småjenter med is og vannballonger

Bistandsadvokat Britt Eren Meling og aktor, statdsadvokat Benedicte Hordnes i Bergen tingrett mandag da straffesaken mot 54-åringen begynte.
Bistandsadvokat Britt Eren Meling og aktor, statdsadvokat Benedicte Hordnes i Bergen tingrett mandag da straffesaken mot 54-åringen begynte. (Bergensavisen)
Han skulle passe naboens hund og hus. I løpet av en halvtime ble et helt nabolag rystet av en grov overgrepssak.

Den 54 år gamle mannen fra Bergen erkjente tirsdag seg skyldig i overgrep på tre jenter og forsøk på overgrep på en fjerde, skriver Bergensavisen.

Midt på dagen i begynnelsen av juli i fjor var fire jenter ute og lekte i gaten i en av Bergens bydeler - alle i alderen fem til åtte år.

54-åringen passet hunden og huset til en nabo som var på ferie. Han leide selv en leilighet og var ute og gikk tur med hunden.

Naboen rystet

– Jeg fikk sjokk da jeg ble oppringt på kvelden fra politiet om at hele huset var plombert på grunn av en kriminell handling, sier huseieren til BA. Han er selv familiefar og fikk ødelagt ferieidyllen.

Han er rystet over at dette kunne skje, men understreker at tillitsbruddet bare er småting i forhold til det de fornærmede har vært utsatt for.

54-åringen skal ha oppnådd god kontakt med barna og fikk lokket dem med inn i huset til den ferierende naboen.

Jentene skal ha fått is og vannballonger, før han forgrep seg på tre av dem.

Han er også anklaget for ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang med en fjerde jente.

Foreldre varslet politiet

Ut på kvelden skal foreldrene ha fått vite hva som skjedde i huset den korte tiden barna var ute og lekte. Politiet ble kontaktet, og en time senere ble han arrestert ute i området, lettere beruset.

Han hadde drukket fire flasker hjemmelaget vin og promillen ble senere målt til 1,89.

I avhør skal mannen ha gitt uttrykk for at han husker lite, men at han forgrep seg på to av barna.

I retten tirsdag tilsto han samtlige forhold.

Den uføretrygdede og enslige bergenseren har sittet i varetekt helt siden arrestasjonen i juli i fjor. Han er tidligere ikke straffedømt, men risikerer nå flere års fengsel.

Beslagla barneporno

Under etterforskningen sjekket politiet mannens PC, og fant flere bilder som fremstiller seksuelle overgrep mot barn, som er lastet ned og lagret på datamaskinen fra april i fjor og frem til pågripelsen tre måneder senere.

Dette forholdet nektet han for da han møtte i retten.

Tirsdag formiddag har retten hørt de fornærmedes forklaringer i videoavhør som ble foretatt på barnehuset i Bergen like etter hendelsen i fjor sommer.

Av hensyn til de fornærmede påla retten pressen om ikke å referere fra avhørene eller komme med identifiserende personopplysninger, ei eller hvilken bydel de straffbare forholdene skjedde i.

Det er satt av tre dager til rettssaken. Strafferammen er inntil ti års fengsel.

I tillegg til straff vil de fornærmedes bistandsadvokat kreve til sammen drøyt en halv million kroner i oppreisningserstatning til de fire fornærmede.

Les flere saker fra Bergensavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere