RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lommemannen tatt i Bergen

Sist oppdatert:
Politiet i Bergen har pågrepet den personen de mener er "Lommemannen". Han er mangemillionær og tobarnsfar.

Mannen er regnet for å være den største serieovergriperen i norsk historie, og dersom politiets antagelser i saken er riktige, kan det dreie seg om overgrep på så mye som 300-400 unge gutter.

Pågripelsen skal ha funnet sted i Bergen klokken 06:00 i morges.

Mannen er en bergenser i 50-årene med to voksne barn. Han skal være mangemillionær og driver eget firma i Hordaland.

Politiet har sikre DNA-bevis mot bergenseren. Det vil si at dna frå mannen samsvarer med biologisk materiale politiet har sikret i flere av de gove overgrepssakene.

- Vi kan med sikkerhet knytte den pågrepne til fem saker, sier politiet under pressekonferansen i dag.

- Lommemannen har vært et særegent tilfelle som har unnsluppet fra politiet i mange år. Han har hatt en egen evne til å å ikke være synlig.

Her er pågripelsesgrunnlaget

205078

Tror han er uskyldig

Ifølge bt.no holder virksomheten til mannen stengt i dag, etter at politiet sendte de ansatte hjem klokken åtte i morges. Av de ansatte beskrives han som en jovial og grei kar. Og flere har problemer med å tro at han kan være den beryktede serieovergriperen.

- Nyheten kom som et sjokk for alle som jobber her. Det var ingen som hadde noen som helst mistanke. Jeg tror fortsatt han er uskyldig, sier en mann i en nabovirksomhet til bt.no.

Pressekonferanse

Etterforskningen av "Lommemannen" har pågått i fem år. Det er Follo politidistrikt som håndterer denne saken, og det er nå varslet en pressekonferanse på Ski klokken 13 i dag. Informasjonsansvarlig Runar Kvernen her vil hverken bekrefte eller avkrefte pågripelsen, men sier til Nettavisen at det kan være mye i saken.

I 2003 ble bilder av "Lommemannen" fanget på et overvåkingskamera. Bildene ser du i TV2s nyhetsinnslag over

Store mørketall

"Lommemannen" er en voksen mann som siden tidlig på 1990-tallet har reist rundt over store deler av Sør-Norge og begått meget grove seksuelle overgrep mot mindreårige gutter. Politiet har oversikt over rundt 160 forhold, men politiet frykter altså store mørketall i saken og mener at overgripelsene har funnet sted over en periode på 30 år.

Saken fikk et uventet gjennombrudd i fjor, da politiet i Bergen fant et DNA-treff som så godt som bekreftet at mannen var identisk med "Bandasjemannen" som forgrep seg på unge gutter i Bergensområdet på 1990-tallet.

På Kripos sin infoside om mannen er det lagt ut en oversikt over de stedene han skal ha slått til. Siste registrerte tilfelle var 19. juli 2006, i en garderobe ved bassenget til SAS Radisson hotell på Lillehammer.

Hele oversikten finner du her

Etter at Kripos' informasjonsside om mannen ble opprettet, er det mottatt en rekke nye tips i saken. Til TV 2 har politiet tidligere uttalt at de har stor tro på at de til slutt vil klare å pågripe mannen.

Bakgrunn om etterforskningen ser du her:

205023

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere