RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lommerusk

Sist oppdatert:
Norge er kjent for sine høye, vakre damer, med bein like langstrakt som landet, som rekker forbi det øyet kan se. For meg er dette bildet litt småslitt i kantene.

For hva med alle oss andre, flertallet av småfolk som ikke rekker over det magiske 1.70-tallet? Er ikke vi nordiske? Og dermed ikke vakre?

Ja visst er vi søte, så søte at de andre, litt høyere, gjerne vil putte oss i lommen. Et uttrykk som var like søtt som oss første og andre gangen vi fikk høre det, kanskje til og med tredje. Men så er det nok. Å bli degradert til lommerusk er ikke noe å trakte etter.

En status som kortvokst markerer sin plass spesielt i sammenhenger med mange mennesker. På konsert, for eksempel. Som barn er det stas å sitte på skuldrene til en høy en for å kunne se bedre, som voksen er det ikke. Eller når vi prøver å opprettholde køkultur der vi står, pirkende på kneet til han foran oss, der vi fra museperspektiv proklamerer at det er vår tur.

Noen bukseprodusenter har gjort hån til sitt varemerke. Bukser med én standardlengde. Vi tar hintet, vi er ikke standardisert.

Likevel er det da noen fordeler med å være pygmé i sjiraffland. Vi passer til alle gutter, gutter påstår de liker litt små jenter, vi¿.hm. Tenke tenke¿.får sitte på ryggen når vi er slitne og ikke ser? Fett.

Diskuter saken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere