RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

London-butikkene du må innom

Sist oppdatert:
Ta juleshoppingen i London. Side2 har vært der - og forteller deg hvilke butikker du ikke må gå glipp av. Se bildene.

(London/SIDE2): Snart er juleshoppingen i gang for fullt, og du har fortsatt muligheten til å skaffe deg billige flybilletter til London før jul. Les hvilke butikker du er nødt til å dra innom mens du besøker Europas navle.

  • Se stor bildespesial nederst i artikkelen.

Camden Market

Om du ikke drar innom Camden Market i løpet av ditt opphold i London, kan du like godt bli hjemme. Er du ute etter originale og billige julegaver, eller rett og slett en skikkelig opplevelse, er dette stedet å oppsøke.

Til og med før du forlater undergrunnen, innser du at du har kommet til et sted du sent vil glemme. Det kryr av ungdom med meterlange rosa og svarte rastafletter og platåsko høye som krykker, og sannsynligheten er stor for at du støter på en fra Jamaica som tilbyr «reeeally good marihuana». Stemningen er til å ta og føle på.

Camden består av mange forskjellige markeder. Ett av dem er Camden Buck Street Market, som består av hundrevis av små boder som selger blant annet hjemmelagde smykker, billige moteklær, falske merkevesker, musikk og alle mulige rariteter.

Butikkene langs Camden High Street selger svært alternative klær og tilbehør, men det er også et hav av produkter for de som ikke ønsker å motta ugleblikk. Du kan gjøre et kupp ved kjøp av blant annet lærjakker, sko og vesker.

- Undergrunnsstasjon: Camden Town
- Undergrunnsbane: Northern Line

Topshop

Dette er alle unge damers drømmebutikk – på Topshop finnes virkelig alt en jente trenger. Den gigantiske butikken på fire etasjer i Oxford Street inneholder et hav av ulike klesstiler, samt et kolossalt utvalg av vesker, sko, tilbehør og sminke. Det finnes til og med profesjonelle sminkører og moteeksperter som hjelper deg å finne det som er perfekt for akkurat deg i det voldsomme utvalget.

Om klærne på Topshop ikke er din stil, er det uansett verd et besøk. I tillegg til den oppsiktsvekkende størrelsen har butikken en imponerende utsmykning. Utstillingsdukkene gjør alt annet enn å stå rett opp og ned, enten de svever i lufta eller sitter oppi meterhøye cocktailglass. Skiltene over hver seksjon har hvert sitt særpreg – Skiltet over vintage-seksjonen er for eksempel laget av gamle, røde sko.

På Topshop i Oxford myldrer det av mennesker, og trangen til å hvile føttene sniker seg etter hvert innpå. Du trenger ikke gå langt for å få slappet av – du trenger faktisk ikke gå i det hele tatt. Midt inni butikken finnes en stor kafé der du enten kan lade dine egne batterier eller plassere ditt utålmodige følge. For på Topshop går det lett flere timer. Om du ønsker en mindre utgave, finnes det flere mindre Topshopforretninger rundt om i London.

Les mer om Topshop her

- Undergrunnsstasjon: Oxford Circus
- Undergrunnsbaner: Central, Victoria og Bakerloo Line

Nike Town

Uansett om du burde ha vunnet VM i sofasitting, er Nike Town et must når du besøker London. Ikke bare har butikken et gigantisk utvalg av stilige klær, sko og tilbehør til et stort antall sportsgrener. Selve bygningen, interiøret og kunstverkene er syn du sent vil glemme. Bildene nederst i saken gir deg et lite inntrykk av omfanget.

Om du er en effektiv shopper, kan du finne utvalget av sko på ett og samme sted. Du kan nemlig sette deg foran en av pc-ene med touchscreen og trykke deg gjennom shoppingrunden. Det vises også en rekke reklamefilmer rundt omrking i lokalet, som gjør stemningen komplett.

Les mer om Nike Town her

- Undergrunnsstasjon: Oxford Circus
- Undergrunnsbaner: Central, Victoria og Bakerloo Line

Selfridges

Dette seks etasjers store kjøpesenteret er en av de største turistattraksjonene i Oxford, og mekka for de merkebevisste. Senteret består av fem etasjer smekkfulle av de mest eksklusive merkene - Dior, Chanel, Gucci, D&G, Burburry og Louis Vouitton omfatter bare en brøkdel av utvalget.

Én av de fem etasjene er kun forbeholdt menn, og det finnes til og med en stor barnekolleksjon. Ellers er det meste en dame trenger å finne i det kolossale utvalget – alt fra klær og kosmetikk til møbler og tilbehør til kjæredyret. Når du ønsker en hvilepause er det en rekke eksklusive restauranter og kafeer på senteret.

Les mer om Selfridges her

- Undergrunnsstasjon: Bond Street
- Undergrunnsbaner: Central og Jubilee Line

The London Silver Vault

The London Silver Vaults, eller Londons sølvhvelv på godt norsk, er et av byens best gjemte turistattraksjoner. Bak gigantiske sikkerhetsdører finner du verdens største samling av sølvgjenstander, fordelt på 37 konkurrerende butikker.

Sølvet kommer fra hele verden, og finnes i alle mulige former og fasonger. Du har blant annet muligheten til kjøpe en stol – sølv tvers igjennom så klart! De dyreste gjenstandene er på over én million kroner, men du kan også finne gjenstander til under 200.

Les mer om The London Silver Vaults her

- Undergrunnsstasjon: Chancery Lane
- Undergrunnsbane: Central Line

Bertie Golightly

På jakt etter nyttårskjole? Lyst på designerklær og -tilbehør, men ikke villig til å betale prisen? Da er Bertie Golightly noe for deg. Denne lille butikken i Knightsbridge er smekkfull av designerklær som selges til under halv pris! Her finnes både Gucci, Chanel, Burburry, YSL og Valentino, noe så vidt brukt og noe helt nytt.

Klærne vil i hovedsak falle i smak hos litt voksne kvinner, men det er mulig å finne noe for alle aldersgrupper. Butikken kan minne om en pyntelig lagerplass, men den koselige ekspeditøren er mer enn villig til å hjelpe deg å finne plagget du ønsker.

Les mer om Bertie Golightly her

- Undergrunnsstasjon: Knightbridge
- Undergrunnsbaner: Piccadilly Line

Aldo

Det finnes utallige skoforretninger i London, men skokjeden Aldo er juryens soleklare favoritt. Denne butikken har svært elegante sko, i tillegg til matchende smykker og vesker. Skoene ser dyre ut, men de viste seg å være i en rimelig prisklasse.

Aldoforretningene finnes blant annet på Oxford Street, men er også lokalisert en rekke andre steder i London, samt i blant annet Danmark, Australia og Sveits.

Les mer om Aldo her.

HMV

En musikkelsker sparer mye på å handle i London. HMV på Oxford Street er en av de mange gigantiske CD-butikkene i byen. Utvalget av CD-er, dvd-er og spill er overveldende, og prisnivået er lavere enn hjemme. Liker du å være tidlig ute, kan du finne produkter som ikke er gitt ut i Norge ennå. De harde og flate pakkene er sikre vinnere under juletreet, men ha i bakhodet at CD-ene ikke kan byttes etter julaften!

Les mer om HMV her

- Undergrunnsstasjon: Oxford Circus
- Undergrunnsbaner: Central, Victoria og Bakerloo Line

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere