RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

London på sitt billigste

Sist oppdatert:
Få mer ut av London-turen. Her er budsjettipsene som kan gjøre underverker.

(SIDE2): Det kan bli flere gaver eller flere gode tilbud å meske seg med om pengene ikke sitter like løst når den britiske hovedstaden skal oppleves. Underholdning, kultur, mat og transport koster, men det finnes råd. Noen enkle forholdsregler kan spare deg for unødvendige utgifter.

Les reise på side2.no i helgen

For noen småpenger har London mye å by på. Ikke så rent lite er i tillegg gratis på opplevelsesfronten. Budsjettferie i storbyen kan være så mangt, uansett blir det mer å rutte med på julehandelen.

Her er noen butikker som skiller seg litt ut fra de andre

Museum og gallerier
Gratis tilgang til læringsinstitusjoner og kulturopplevelser er blitt en politisk prioritet oppgave i Storbritannia. Mange museer og gallerier er i tillegg gjort om til opplevelsessentre som ikke står tilbake for enkelte kommersielle tilbud.

Aktivitetene er mange og det er nesten for mye å velge i. En sikker vinner er å ta med små eller store barn til Natural History Museum. Her vil dinosaurer på vandring og hvaler i full størrelse imponere de fleste. Kunstmuseet Victoria & Albert Museum ligger i nabohuset, så her skulle det være noe for de fleste i familien.

Like gratis er det å innta British Museum. Gå ikke glipp av hva britene har stjålet med seg hjem fra sine historiske storhetsdager.

På gallerifronten er det alltid mye snakk om hva som dukker opp på Tate Modern og Tate Britain. Her er det bare sistnevnte som lar deg delvis komme inn gratis, men stikk uansett innom en gråværsdag for å bli sjokkert eller inspirert.

Teater og konserter
Uavhentede billetter er en billig løsning om interessen for musikaler eller teater er til stede. Her er det bare å stille opp på det aktuelle teateret samme dag som forestillingen spilles. Jo mer populært det aktuelle stykket er, jo lengre er køene for å sikre seg slike billetter. Forestillingene på formiddagen er det lettere å få tak i til en rimelig penge.

«Swinging London» er et utrykk som kan brukes med rette når det kommer til musikktilbudet i byen. Tenk smått om du vil ha store, men allikevel billige opplevelser fra musikkens verden. Sjangerne er mange og lokalene er godt spredt utover byen. Ta sjansen på noe som frister i magasinet Time Out, og stikk innom en pub som har en liten konsertscene på bakrommet.

Mat
Det trenger ikke være overdådig pyntet eller minimalistisk for å smake godt. Ta en titt i allerede nevnte Time Out for å la deg friste. London er en kulturell smeltedigel av enestående proporsjoner i europeisk sammenheng og det gir seg utslag i matveien. Let deg gjerne frem til en liten restaurant utenfor de store turistgatene.

Overnatting
Et hotellrom i London kan gjøre store utslag på reisebudsjettet. Her er det lurt å være tidlig ute, eller kaste seg på et gunstig tilbud. Sammen med flybilletten går det an å gjøre et lite «kupp». Ellers kan nettsteder som Totalstay.com, Lodging.com eller Expedia.co.uk være behjelpelig med innlosjering.

Et annet alternativ er easyHotel i South Kensington. For 10 pund får du et veldig lite krypinn, men det er utenfor hotellrommet ting skjer i denne storbyen.

Transport
Byens undergrunnsstasjoner, eller bare «Tube» som det heter blant byens befolkning, er både en effektiv og billig måte å frakte seg selv fra et sted til et annet.

Mange muligheter, mange avganger. Det er fasiten for alle flyavgangene fra Norge. Her får du oversikten over turene til og fra de største byene.

101 opplevelser fra British Ariways kan være godt å ha med seg.

Mer reisestoff finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere