*Nettavisen* Nyheter.

London steg for steg

Byvandring fikk ny mening da vi testet en skritteller i London.

13.01.07 11:07

(SIDE2): På bakgrunn av at mange føler de går mye og langt når de er på ferie i en storby, ønsket vi å teste ut dette i praksis. Vi gikk derfor til innkjøp av en skritteller som vi hadde festet i beltet under hele turen til London, fra vi landet på Heathrow til hjemreise fra Stansted.

En skritteller måler både antall skritt, kilometer og kanskje viktigst av alt hvor mange kaloerier man forbrenner utfra hvor langt man har gått.

Glemte telleren
DinLondonguide.no var i London i fire dager og det første vi gjorde hver morgen var å feste skrittelleren i beltet. Vi benyttet den ikke inne på hotellet, men ellers overalt hvor vi gikk ute i gater, butikker og ikke minst opp og ned på «Tuben».

Den første dagen var det ganske spennende å sjekke skrittelleren for å se hvor langt vi hadde gått. Vi konkluderte tidlig med at Heathrow er en stor flyplass, med store avstander, ettersom vi fort nådde flere hundre skritt før vi var kommet oss inn på undergrunnen - retning sentrum.

Men etter hvert som timene og dagene gikk glemte vi helt den lille svarte dingsen som var festet i beltet.

Rikholdig nyttårshelg
I løpet av de fire dagene rakk vi å dra til Covent Garden, Leicester Square, Oxford Street, fotballkamp på White Hart Lane, indisk restaurant i nærheten av Liverpool Street, nyttårsfeiring ved London Eye, nyttårsparade ved Big Ben og enda mer shopping i både Nord-, Sør-, Øst- og Vest-London.

Gnagsårene på bena fortalte sitt, det var ingen tvil om at vi hadde gått fryktelig mye i løpet av disse hektiske, men kjekke dagene i storbymetropolen.

2. januar var eksprimentet vårt avsluttet, idet vi gikk ombord i flyet som skulle frakte oss hjem. Skrittelleren sto da på utrolige 48.489 skritt, noe som skulle tilsvare 35,5 kilometer og en forbrenning på rundt 3000 kalorier.

Ta telleren med
En idé for andre som skal til London i løpet av de neste ukene? Har det blitt for mye mat i julen kan du i det minste forbrenne ganske mange kalorier ved å traske rundt i Londons gater.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi merket iallefall at eksprimentet førte til at vi gjerne gikk noen ekstra timer bare for konkurranseinstinktet sin skyld. Vi ville nødig komme tilbake til Norge med kun noen få hundre skritt på samvittigheten.

Les mer om ferie og reise her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.