Gå til sidens hovedinnhold

Løp for Eritrea

Torsdag arrangerte Nordstrand SFO UNICEF-runden. For hver runde barna løp ble det penger til skolegang for barn i Eritrea.

Nordstrand:De er andpustne, svette og røde i ansiktet, men barna i Nordstrand SFO løp videre runde for runde rundt skolen. Barna fikk virkelig kjørt seg på UNICEF-runden der de skulle samle inn penger til barn i Eritrea. I forkant av løpet hadde de skaffet seg sponsorer som skulle bidra med et selvvalgt beløp per runde barna løper.

Vil hjelpe

Det begynte med en idé fra en av våre ansatte som er veldig engasjert i arbeid med utviklingshjelp. Vi tok kontakt med UNICEF som hjalp oss med materiell for å tilrettelegge for den såkalte UNICEF-runden, forteller baseleder Lisa Yuksel.

Da vi fortalte barna her på Nordstrand om at det finnes barn i andre land som ikke noe sted å gå på skole, og ikke har skolebøker ville de gjerne hjelpe. Over halvparten av barna i Eritrea går ikke på skole, og flesteparten av dem er jenter. Vi ønsker å bidra til bygging av flere skoler og innkjøp av skolebøker. Dette er et av FNs åtte tusenårsmål, nemlig skole for alle barn, sier SFO-assistent Ralph Pluimert. Han forteller at de i løpet av høsten og vinteren skal arrangere flere aktiviteter som skal fokusere på barns rettigheter i Norge og resten av verden.

11 runder

Emma Romskoug Teigland (7) heies frem av pappa og bestemor.

Både mamma og jeg, lillebror, bestemor, bestefar og tante er sponsorer, forteller pappa. Han tippet grundig feil da han gjettet at datteren ville komme til å løpe fire runder. For Emma var blant dem som holdt ut lengst og hun ga seg ikke før hun hadde tilbakelagt hele elleve runder. Da var det bare for sponsorene å bla opp. Trym Tveito (8) var også en ivrig deltaker. Etter syv runder fant han likevel ut at det var på tide å puste ut.

Men jeg tror jeg kunne klart to runder til, sier han.

Imponert

I tillegg til å løpe runder rundt skolen, ble det solgt hjemmelagde boller, muffins, saft og kaffe, samt lodd. Lotteripremiene kom fra butikker og bedrifter i lokalmiljøet som vil støtte opp om det gode formålet.

Det har vært masse positiv respons fra butikker i nærheten, så vi har fått veldig flotte premier, sier Yuksel.

UNISEFs skolerepresentant, Jorun Moe, er svært imponert over barnas innsats.

Jeg har tidligere vært på flere UNICEF-runder på skoler, men at også SFO deltar med barn i alderen seks til åtte år er kjempeimponerende, sier Moe før hun hiver seg med i løpet.

Jeg har fått mannen min til å sponse meg, forteller hun.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album