Løpesedler i Kirgisistan: Tsarnajev er uskyldig

Bisjkek (NTB-AFP): Løpesedler og plakater med påskriften om at Boston-bomberen Dzjokhar Tsarnajev er uskyldig er de siste dagene spredt i Kirgisistans hovedstad Bisjkek.

Den kirgisiske sikkerhetstjenesten har innledet letingen etter dem som har klistret opp løpesedlene i sentrum av byen, blant annet i fotgjengerunderganger og foran byens stormagasin.

Tsarnajev, som ble siktet for bombeattentatet i Boston etter at broren Tamerlan ble drept i sammenstøt med politiet, tilbrakte sin yngste ungdom i Kirgisistan før familien flyttet til Dagestan og siden til USA.

Faren til Tsarnajev-brødrene er tsjetsjener hvis familie ble tvangsflyttet til Sentral-Asia under annen verdenskrig da hele den tsjetsjenske befolkningen ble flyttet fra Kaukasus av Stalin.

På løpesedlene påstås det at anklagene mot Tsarnajev er falske og at hans slekt ærekrenkes. Folk oppfordres til å be for ham.

Lignende løpesedler skal også ha dukket opp i Tsjetsjenias hovedstad Groznyj, men det benektes av myndighetene. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.