RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lopper feriesultne nordmenn

Sist oppdatert:
Her er ferieselskapet som sjeldent leverer varene.

Bjørn Authén er blant de mange som raser mot det skandinaviske selskapet Villaferie. Selskapet har spesialisert seg på utleievirksomhet av feriehus over hele Europa, og flere føler seg kraftig lurt av firmaet.

Authén og 19 andre bestilte og forhåndsbetalte 45.000 kroner for et stort hus i Toscana i sommer. Noen få uker før avreise fikk reisefølget inntrykk av at noe var muffens.

- Det var blant annet umulig å få kontakt med daglig leder Lene Friis Hansen i Villaferie, sier Authén.

Huset var allerede utleid
Og med det satte han og flere av de andre i reisefølget i gang en storslått etterforskning rundt selskapet Villaferie.

- Vi fant blant annet ut at huset som vi hadde leid i Toscana var leid bort til noen andre nordmenn. Dette fikk vi bekreftet fra huseieren selv, som ikke har hatt noe med Villaferie å gjøre. Å leie bort et hus som allerede er utleid, er et klart kontraktsbrudd fra Villaferies side, og dermed valgte vi å heve kontrakten, sier Authén.

Reisefølget fra Bærum ga Villaferie og Lene Friis Hansen frist til å gi lyd fra seg og tilbakebetale pengene før klokken 12 i dag, mandag. De har ikke hørt noe foreløpig.

- Nok er nok, fastslår Bjørn Authén.

Både han og resten av reisefølget håper nå at politiet vil ta et skikkelig tak i denne saken.

Daglig leder fikk uteblivelsesbot
Men med tanke på Villaferies kundehistorikk er det mye som tyder på at pengene kan være tapt. Allerede i fjor tok «TV 2 hjelper deg» opp sakene til flere familier som følte seg lurt av selskapet.

Se innslag på web-tv.

Sabrina Gundersen er en av de som leide hus gjennom utleiefirmaet. I stedet for å få huset de opprinnelig bestilte, endte familien Gundersen opp med et hus som langt fra svarte til forventningene.

Også en vinklubb fra Asker som skulle feire 10-årsjubileum i Toscana endte opp med et annet og langt dårligere feriehus enn de hadde betalt for. På eget initiativ ordnet vinklubben seg et nytt feriehus, og de 43.000 kronene som de hadde betalt inn til Villaferie så de ikke noe til.

- Saken vår ble tatt inn for Hurum forliksråd, og der ble daglig leder Lene Friis Hansen idømt en uteblivelsesbot på 62.000 kroner, fortalte Lull-Tove Gilhuus til VG tidligere i år.

Hun og ektemannen Stein Gilhuus har hatt hyppig kontakt og bidratt med viktig informasjon til Bjørn Authén og reisefølget som hadde håpet å sette kursen mot Toscana i sommer.

- Vi fikk veldig mye informasjon fra Gilhuus! I den grad noen skal krediteres for dette arbeidet er det vel ham, sier Authén.

- Anmeld forholdet
Bare i løpet av den siste uken har Forbruker Europa meldt fra om flere klager på Villaferie.

- Det kan nå se ut som forbrukerne har blitt utsatt for svindel, sier juridisk saksbehandler Kirsti Pamphlett til Forbruker.no.

Forbruker Europa anbefaler kundene som allerede har bestilt bolig fra Villaferie, og som ikke får tak i selskapet, om å politianmelde forholdet.

Men det er ikke bare i Norge frustrerte forbrukere har klaget på selskapet. «TV 2 hjelper deg» har også mottatt henvendelser fra Danmark, hvor en gruppe på 16 personer har leid et hus på Mallorca fra 1. juli til 22. juli. Gruppen har ikke klart å komme i kontakt med Villaferie, og har nå anmeldt saken til Odense politikammer.

«TV 2 hjelper deg» har heller ikke lyktes å komme i kontakt med selskapet.

Kontaktinformasjon
I Norge er det Manglerud politistasjon som jobber med Villaferie-sakene.

- Dette er en sak som er under etterforskning, og vi oppfordrer alle som føler seg lurt av dette firmaet til å skrive ned alt de har blitt utsatt for og samle på all dokumentasjon, sier gruppeleder Ulla Britt Topper ved Manglerud politistasjon.

Alle som har relevante opplysninger om Villaferie, kan ringe telefonnummer: 22 70 52 74. Vakttelefonen er bemannet fra klokken 08 til midnatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere