Løs mordgåten i Stockholm

Noen spill er ikke laget for nerder, men for folk flest. Slik som dette.

13.11.06 13:58

(Spillmagasinet): Det lages alt for få spill for folk flest. Går man inn i en butikk med dataspill i dag kan man få online bilspill, rollespill med åttehundre nivåer og voldsspill hvor du kan gjøre alt du vil.

Vi anmeldere snakker om kunstig intelligens og grafikkmotorer til det tyter ut av ørene på oss.

Les også:Mira Craig blir spillstjerne.

For mannen i gata

Problemet er at hverdagen er ikke slik for flest folk. For mannen i gata er det ikke om å gjøre at et spill er så avansert som det kan bli.

Anmeldere kan kanskje le av en ekspansjonspakke til «Sims 2» som legger inn dyr i spillet, men for de aller fleste som kjøper spill i Norge er dette høstens største nyhet. Ikke spill som «Gears of War» eller at det kommer noen nye spillkonsoller over jul som HAR SÅ GOD GRAFIKK.

«Dollar» er et av disse spillene som spillanmeldere flest vil le av. Det er for enkelt, ikke avansert nok og den kunstige intelligensen er sikkert ikke helt der den skal være. Ikke bryter det noen grenser når det gjelder utnyttelse av maskinen heller.

Løs en mordgåte

Dette er en interaktiv kriminalroman hvor det utvilsomt er slik at mannen eller, kanskje enda mer riktig, kvinnen i gata er målgruppen. Historien er skrevet av forfatteren Liza Marklund og omhandler et mord i Stockholm.

Du er kriminaletterforsker og skal finne ut hvem som gjorde det, og hvorfor. Dette gjør du gjennom forhør, tekniske undersøkelser og ved å bruke tips og list. Akkurat slik politiet gjør i virkeligheten.

Hele spillet foregår fra kontorpulten med noen avstikkere for å intervjue/forhøre vitner og mistenkte. Det er svært enkelt å sette seg inn i det, og etter få minutter føler man seg som kriminaletterforsker.

Dette er ikke noe hjul som er funnet opp på nytt - men det er en god krimhistorie som er interaktiv. Du bestemmer hva som skal sies og styrer etterforskningen.

For gamere er dette helt feil. For de 93 prosent andre i Norge så anbefales det hvis man liker en god kriminalroman og har lyst til å være litt mer delaktig enn bare å lese ord fra en bok.

Det lages alt for få slike spill, uansett hva spillanmeldere flest har lyst til å fortelle deg.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.