Løslater fire i Bislett-saken

Foto: Ole Tommy Pedersen (Scanpix)

Totalt åtte siktede i narkotikasak som kobles til Bislett-drapet.

24.06.11 14:34

Tidligere fredag skrev Nettavisen at flere av de siktede i drapssaken på Bislett hadde blitt varetektsfengslet i en narkotikasak.

VG Nett melder fredag ettermiddag at fire er nå varetektsfengslet i narkotikasaken, mens fire andre må løslates fordi politiet ikke lenger kan holde dem uten kjennelse fra tingretten.

- Vi holder fremdeles alle muligheter åpne. Vi jobber med å kartlegge hvem som var der og hvem som skjøt. Flere av de personene som er pågrepet i narkotika-saken er tilknyttet det samme miljøet som vi tror er tilknyttet drapet. Dette er det asiatiske miljøet, sier Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen fredag.

Politiet sier de er på riktig spor og at de søker i det riktige miljøet.

- Det er ganske tungt å jobbe med et kriminelt miljø hvor viljen til å stå fram ikke alltid er tilstede. Dette er en tung og krevende etterforskning, forklarer Rohde.

Har foreløpig ikke nok bevis
Det er avgjørende for politiet at retten støtter politiet i at fengslingsvilkårene er til stede fordi politiet mistenker at flere av de mistenkte kan sitte på avgjørende informasjon om drapet.

I tillegg til skjellig grunn til mistanke, må politiet bevise at det enten er fare for at siktede vil ødelegge bevis, fare for nye grove narkotikaforbrytelser, eller fare for at de siktede vil rømme.

Foreløpig har ikke politiet nok bevis for å sikte noen av de fire for drapet.

Tre kvinner og fem menn
De pågrepede er fra Norge, Albania, Laos og Thailand. Blant disse er det tre kvinner og fem menn.

- Vi er både aktive og oppsøkende, og det vi har fokus på nå er å oppsøke og prøve å få kontakt med personer som vet hvem som drepte Einar Opsahl. Vi er sikre på at noen vet det, og vi oppfordrer dem til å melde seg, sa Rohde til Nettavisen torsdag.

Natt til forrige lørdag ble 35 år gamle Opsahl brutalt skutt ned å ha drept ved en drosjeplass på Bislett i Oslo.

Ifølge politiet var han et tilfeldig offer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag