*Nettavisen* Nyheter.

Løslater ikke pedodømt

Gulating lagmannsrett satte foten ned, og omgjorde tingrettens avgjørelse om å løslate en pedofildømt bergenser.

15.08.06 16:59

Mannen, som har sittet varetektsfengslet siden 28. juli, ble fredag løslatt av Bergen tingrett.

Avgjørelsen ble påklaget av politiet på stedet, og mannen ble dermed sittende fengslet på såkalt oppsettende virkning til Gulating lagmannsrett har tatt stilling til begjæringen.

Tirsdag besluttet lagmannsretten at 41-åringen skal holdes i fengsel i to uker. Årsaken er faren for bevisforspillelse ved påvirkning av vitner.

Siktelsen kan bli utvidet
Ifølge siktelsen skal 41-åringen ha voldtatt en 15 år gammel gutt i en leilighet i Årstad bydel 24. juli. Etter det iBergen.no kjenner til, holder politiet muligheten åpen for at saken kan ha et enda alvorligere omfang.

- Vi utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet, sa politiadvokat Sidsel Isachsen ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no etter fredagens fengslingsmøte i Bergen tingrett.

Politiet begjærte mannen fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare, noe Bergen tingrett ikke kunne se behovet for.

Beslagla filmer
Da 41-åringen ble pågrepet på sitt kontor i slutten av juli, gjorde politiet beslag i store mengder bilde og videomateriale, som hadde seksuelt innhold. Verken siktede eller den 15 år gamle gutten skal ha vært avbildet på materialet, men etter det iBergen.no erfarer, er det bilder av unge gutter som politiet har vært i kontakt med. 41-åringen er ikke siktet for noe straffbart i forhold til bildene.

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen og påstår han er utsatt for justismord. På 1990-tallet hevdet han det samme, da han ble dømt for seksuelle overgrep på mindreårige. Både politi og domstol fikk det glatte lag i hans selvbiografi, som ligger åpent tilgjengelig på nettsiden hans. Den ble skrevet mens han satt i fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.