Politiet har frafalt siktelsen mot den 42 år gamle mannen som ble pågrepet og siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os.

- Han er sjekket ut av saken, sier informasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet venter nå på den foreløpige obduksjonsrapporten, som kan komme i løpet av dagen. De har siden pågripelsen av 42-åringen vært åpne om at de var usikre på om de hadde tatt rett mann.

Ingen mistenkte

- Det er en drapsmann på frifot. Men det er ingen grunn til panikk eller frykt, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til TV 2 Nyhetskanalen.

Han bekrefter at politiet nå ikke har noen mistenkte etter ugjerningen, og er ordknapp om eventuelle spor. Politiet opplyser at de etterforsker bredt både taktisk og teknisk, men at det ennå er tidlig i etterforskningen. Ifølge Onarheim karakteriserer politiet dette som en usedvanlig stygg sak.

Moren ga sønnen alibi

Til NRK sier også mannens forsvarer, Carl-Christian Grythe Hoff, saken mot hans klient er henlagt. Politiet skal ha bekreftet at 42-åringen er løslatt, men det er så langt uklart om han fremdeles er siktet.

Tirsdag ble det kjent at moren til den drapssiktede 42-åringen gir sønnen alibi. 42-åringen var da siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste søndag kveld.

Politiet har tillyst en pressekonferanse om saken klokken 12.

Sjef ved Bergen sør politistasjon, Morten Ørn, bekrefter at både den siktedes mot og bror har forklart seg i saken. Ifølge moren skal også broren gitt den siktede alibi.

- Jeg kan bekrefte at vi har gitt min sønn alibi. Jeg forklarte meg for ved Bergen Sør politistasjon, mens han ga sin forklaring ved Os lensmannskontor, sier hun til BA.no.

Hun hevder også at det er en tredje person støtter deres forklaring, uten at det har lyktes avisen å få bekreftet dette.

Familiebråk

Hjemmesykepleieren som observerte en person i leiligheten til den drepte Hilda Feste, og som fant henne død, ankom Festes leilighet klokken 21.30 - etter at trygghetsalarmen hadde blitt utløst.

42-åringen ble pågrepet etter at han skal ha sloss med flere familiemedlemmer samme kveld. Ifølge politiloggen ble han innbrakt til arresten klokken 01.14.

Senere valgte altså politiet å sikte 42-åringen for drap på grunn av mannens utagerende oppførsel og skader han var påført.

- Ekstremt belastende

Den tidligere drapssiktede 42-åringen gir uttrykk for at saken har vært ekstremt belastende for ham. Det var etter avhør og andre opplysninger at han nå er utenfor enhver mistanke.

- Han er lettet over at saken er henlagt, men samtidig frustrert og oppgitt over den ekstreme anklagen han ble utsatt for, sier forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff til BA.no.

Grythe Hoff berømmer likevel politiet for at de raskt fikk sjekket 42-åringen ut av saken.

Godt kjent

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste mandag at 42-åringen er godt kjent for politiet i forbindelse med rus og aggressivitet.

- Det var opptredenen til mannen som førte til at han ble tatt med inn og siktet. Men fortsatt er dette et drap med ukjent hendelsesforløp. Den drepte ble funnet med hodeskader, så det er ikke tvil om at det er et drap, fastslo Onarheim.

Han opplyste imidlertid til VG at beskrivelsen av gjerningsmannen er «for lite konkret» og understreket at politiet etterforsker bredt, og at siktelsen mot 42-åringen kunne være usikker.