*Nettavisen* Nyheter.

Løslatt etter grov vold

Mannen som er siktet for å ha sparket en kvinne i hodet ved Bergen Travpark torsdag, ble i går løslatt av retten. Retten mente det ikke var fare for gjentakelse.

31.08.05 07:31

- At denne mannen er løslatt gjør meg rasende. Jeg kommer akkurat fra besøk hos min søster, og jeg har aldri sett noe menneske så har vært så skambanket. Jeg kan bare ikke fatte at mannen blir løslatt. Det sender ut helt feil signal, sier kvinnens bror til Bergens Tidende.

Den 39 år gamle kvinnen risikerer varig hjerneskade etter å ha blitt sparket eller trampet i hodet av den 32 år gamle mannen. Hun er nå utenfor livsfare etter å ha gjennomgått flere operasjoner.

Mannen ble løslatt fra varetekt i går fordi retten ikke fant at det ikke var fare for gjentakelse og fordi mannen ikke var blitt dømt for vold siden 1998. Han har tidligere vært innblandet i både heleri, narkotika og vinningsforbrytelser. Mannens advokat, Øystein Lillevik, betegner rettsavgjørelsen som modig. 32-åringen selv uttrykte overraskelse over avgjørelsen.

Politiinspektør Svein Erik Krogvold påkjærte kjennelsen på stedet og saken kommer opp på ny i lagmannsretten. Inntil da går 32-åringen fri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag