*Nettavisen* Nyheter.

Løslatt Pussy Riot-medlem lover nye protester

Washington (NTB-AFP): Den ene av de tre fengslede Pussy Riot-jentene som ble løslatt onsdag, lover at gruppa ikke har tenkt å gi seg, og det kommer nye protester.

- Vi har ikke sluttet, og vi kommer heller ikke til å stanse våre politiske protester, sa Jekaterina Samutsevitsj til CNN etter at hun uventet ble løslatt.

Men hun sa også at de i framtiden må sørge for at ingen får vite om protestaksjonene på forhånd slik at de ikke blir pågrepet på nytt.

De tre punkrockerne Samutsevitsj, Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova ble dømt til to år i fengsel etter en stunt i katedralen i Moskva i februar. Onsdag ble anken til to av dem avvist, mens Samutsevitsj ble løslatt.

Til CNN sier Samutsevitsj at myndighetenes forsøk på å splitte gruppa ikke vil fungere, og at hennes negative holdning til president Vladimir Putin og hans «megaautoritære» prosjekt forblir uendret.

- Situasjonen i landet er bare blitt verre siden vår opptreden, og rettssaken er i seg selv et bevis for det, sa hun til Christiane Amanpour i CNN. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.