Løsning for Maria Amelie

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Kan søke arbeidstilltatelse fra Russland.

16.01.11 10:45

Dagens regler fører til at en utvsining av Maria Amelie vil nekte henne innreise til Norge igjen fra i ett eller flere år, melder Aftenposten.

Skjer dette vil heller ikke en søknad om arbeidstillatelse i Norge bli behandlet.

Regjeringen vil nå se på regelverket som gjelder arbeidsinnvandring, dette kan gjøre det mulig for den papirløse 25-åringen å søke om arbeidstillatelse selv om hun blir utvist.

– Hvis det avdekkes, i denne konkrete saken eller andre saker, at vi har et regelverk som ikke er hensiktsmessig i forhold til arbeidsinnvandring, er det helt naturlig for Regjeringen å se på regelverket som regulerer dette, sier Pål K. Lønseth (Ap), statssekretær i Justisdepartementet.

Demonstrasjoner
I løpet av de siste dagene har folk over hele landet engasjert seg i saken til Maria Amelie. Det har vært mange demonstrasjoner landet over.

Lørdag arrangerte blant andre Antirasistisk Senter demonstrasjon på Trandum, hvor hun nå sitter for å vise sin støtte.

Trædal hadde lørdag med en arbeidskontrakt fra Teknisk Ukeblad som vil ansette Maria Amelie som journalist. Hun signerte kontrakten, arbeidskontrakten er med å gi håp til at hun kan bli i landet, selv om det har blitt gitt signaler om at hun kan bli sendt ut så tidlig som mandag eller tirsdag.

Takket for støtten
For å takke for støtten skrev Maria Amelie et brev til sine søttespillere, ifølge VG.

«Dere er fantastiske, jeg har ikke ord for dette», og «dere er mitt eneste håp, min familie og mitt liv», skrev hun blant annet.

- Da hun fikk vite om støtten folk viser henne, ville hun vise hvor takknemlig hun er, sier Marias kjæreste Eivind Trædal til VG.

Maria Amelie ble pågrepet onsdag kveld etter et foredrag på Nansenskolen på Lillehammer. På torsdag ble det klart at hun vil utvises fra landet etter å ha bodd i Norge i åtte år etter å ha flyktet sammen med sine foreldre fra Russland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag