RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lost Weekend ei fortapt

Lost Weekend synes å være reddet opp fra den økonomiske avgrunnen festivalen befant seg i. Nå er nye penger hentet inn og kreditorene blidgjort.

For festivalgjengerne, ta det med ro - det blir trolig Lost Weekend i år også. Ifølge arrangørene synes det økonomiske kaoset å være i nærheten av en løsning.

- Det er klart at vi går her og smiler, sier en opplagt festivalsjef, Tom Johannessen til iBergen.no.

1.7 millioner i minus
Festivalen på Askøy, som titulerer seg som Norges vakreste festival, gikk i fjor på en kjempesmell og endte med et tap på 1,7 millioner kroner.

Siden i fjor høst har festivalens ledelse jobbet på spreng med å blidgjøre kreditorene, samtidig som de har forsøkt å få inn friske penger via investorer.

- Vi har funnet konkrete løsninger, men det gjenstår noen detaljer som vi må få i orden før vi kan presentere en endelig løsning. Vi vil fortsatt jobbe med å finne de beste løsningene for festivalen, også på lang sikt, og håper og tror at vil vil komme i land med dette i løpet av januar, skriver festivalen i en pressemelding.

Blant annet skal festivalen selge rettighetene til å servere øl under festlighetene.

Ingen dialog
Lensmannen på Askøy er en av flere kreditorer som venter på penger etter fjorårets festival. Anslagsvis skal lensmannskontoret ha rundt 100.000 kroner for arbeidet med vakthold under selve festivalen.

- Vi har ikke hatt noen dialog med festivalledelsen, men vi har fått orienteringsskrivene fra dem, forteller lensmann på Askøy, Odd Dale til iBergen.no. Dale opplyser at for politiet er ikke dette noen krise da lensmannskontoret har kommunalgaranti for beløpet.

- Hva om dere får forespørsel om vakthold i år. Stiller dere opp?
- I vårt regelverk er det sagt at hvis vi skal ta slike oppdrag, skal det stilles krav om garanti. Så om vi får en ny garanti har ikke vi noe i mot å stille igjen. Selve festivalen gikk jo fint for seg, konkluderer Dale.

Artister booket inn
Allerede nå har festivalen booket inn flere artister til sommerens festival. Mira Craig, Ralph Myerz, Annie, Anneli Drecker og Sidebrok har takket ja til å spille under årets festival.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere