En kantinemedarbeider ved en skole i byen Canaan i New Hampshire skal ha fått sparken etter å ha latt en elev ved skolen få lov til å utsette betaling for maten sin til dagen etter. Det skriver flere amerikanske medier denne uken, blant andre lokalavisen Valley News og CNN.

Bonnie Kimball hadde jobbet ved kantinen i fem år. I tillegg til å servere mat hørte hun på elevenes hjertesukk, oppmuntret dem som ville slutte på skolen, og hjalp til med isposer når noen av skolens idrettsstjerner var skadet, skriver Valley News. Hun skal ha kalt elevene ved skolen «sin andre familie».

- Vi kalte det ikke en gang en jobb, skal hun ha sagt under et intervju i april, skriver avisen.

- Vi sto opp om morgenen, tok oss av familien vår og så dro vi og tok oss av elevene.

Lot elev betale senere

Det skal ha vært i slutten av mars at en elev ved skolen skal ha manglet penger da han prøvde å dra kortet for å betale i kantinen, og Kimball skal da ha bedt ham fortelle sin mor, som Kimball ifølge CNN kjente, at han trengte penger slik at han fikk betalt senere. Eleven fikk så sette seg med maten.

Ifølge CNN skal det ha vært 8 dollar - nærmere 70 norske kroner, eleven skal ha manglet, og avisen skriver at de ble betalt dagen etter.

Men Kimball ble kalt inn på sjefens kontor og skal ha fått beskjed om at hun ikke lenger fikk beholde jobben sin.

Saken har fått mye oppmerksomhet. Kimball skal ha fortalt at to andre ansatte skal ha sluttet i protest da hun mistet jobben. En innsamlingsaksjon opprettet av Kimball, «Fund to help lunch lady», har fått inn over 3.000 dollar, altså over 26.000 norske kroner, de siste 16 timene.

- Disse folkene tok virkelig vare på barna våre. De satte barna våre først og deres fokus var virkelig barna, skal Christina Moodie, som har en sønn ved skolen, tidligere ha sagt, skriver Valley News.

- Jeg vet at Bonnie gikk langt for barna.

I Valley News påpekes det også at Kimball, av sin leder skal ha fått svært gode tilbakemeldinger på jobben hun gjør og at hun skal ha blitt beskrevet som «svært viktig» for teamet.

- Brutt retningslinjer

Ifølge både CNN og Valley News skal de ha fått se et bilde med brevet med oppsigelsen. CNN skriver at Kimball ha blitt observert da hun lot eleven la være å betale, og selskapet mene at Kimball har brutt deres prosedyrer samt både myndighetenes og skolens retningslinjer.

En HR-sjef i selskapet, Café Services, skal også ha påpekt at eleven ikke ville måttet gå uten mat, men at de alltid gir bort en hovedrett eller sandwich, samt tilbehør eller frukt og melk om noen mangler penger.

- Vi kan ikke gå inn på detaljer fordi personalsaker er konfidensielle, men ansatte får og signerer på bedriftens retningslinjer. Når disse ikke blir fulgt blir korrigerende tiltak satt inn, og det inkluderer oppsigelser. Vi er alle stolte over at vi kan gi mat til de som har behov.