*Nettavisen* Nyheter.

Lot hund sitte i kokhet bil - da fikk hun smake sin egen medisin

INN I BILEN: Nicholas ble tvunget inn i sin varme bil av Kreischer, for å vise henne hvordan hunden hennes hadde hatt det. Foto: (Faksimile)

Ville vise henne hvordan det er å bli stengt inne i varm bil.

01.05.15 11:58

En politibetjent i Strongsville, Ohio, fikk en kvinne til å sette seg inn i sin egen, kokvarme bil, for at hun selv skulle oppleve hvordan hunden hennes hadde hatt det. Det skriver huffingtonpost.com.

En bekymret person skal ha ringt politiet for å melde om hunden som satt i den varme bilen på en parkeringsplass ved Walmart, 12. april. Da kvinnen som eide bil og hund kom tilbake til det parkerte kjøretøyet, sa hun til politiet som var kommet til stedet, at hunden hadde det helt fint.

- For å markere et poeng, fikk politibetjenten kvinnen til å sette seg inn i den varme bilen noen minutter, med vinduene lukket og uten luftkondisjoneringen på.

- Må skjønne
Kvinnen sa hun hadde det helt fint, men politibetjenten merket seg at hun virket å ha det ukomfortabelt. Hun fikk deretter beskjed om at dersom hun lot hunden bli sittende i en varm bil igjen, kom hun til å bli bøtelagt.

Det er ikke første gang politiet reagerer ved å la hundeeiere smake sin egen medisin.

I New Mexico måtte Shelly Nicholas også sette seg inn i sin varme bil. Hun sendte inn klage på den aktuelle politibetjenten, Vincent Kreischer.

Nicholas mente politimannens handling var et overgrep, mens Kreischer sa at folk trengte å skjønne hva det betyr å etterlate dyr i bilene sine. Politimannens videokamera fanget inn situasjonene - den kan du se under:

Livsfarlig - for dyr og barn
Dyr – og små barn – takler varme dårligere enn (voksne) mennesker. Hunder kan bare kjøle seg ned gjennom potene eller ved å pese med tunga.

-Barn er i større risiko i varmen enn voksne, fordi de produserer mer varme selv sammenlignet med kroppsstørrelsen, og fordi deres evne til å kjøle seg ned gjennom svetting ikke er så utviklet som hos voksne, sier legen Nathan Allen.

I 2014 ble det rapporter 25 barnedødsfall i USA, som følge av at barna fikk heteslag i bilene de satt etterlatt i.

Hva gjør du?
Mattilsynet har lagt ut råd for hva man sakl gjøre om man ser en hund innstengt i bil, en varm dag.

«Dersom du ser en hund som sitter innesperret i varm bil, må du forsøke å lokalisere bilens eier. Dette kan du gjøre via SMS til Statens vegvesen. Tast inn REGNR (mellomrom) og registreringsnummer, og send meldingen til 2282 (eksempel REGNR AJ29347).

Hvis du ikke får tak i bilens eier, må du kontakte politiet på telefon 02800. Dersom dyret lider og du hverken oppnår kontakt med eier, politi eller Mattilsynet kan du ta deg inn i bilen for å hjelpe ut dyret. Men du må være overbevist om at dyret lider, og du må være forberedt på å forklare deg for politiet om hvorfor innbruddet var nødvendig.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.