RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lotteritilsynet gir opp

Sist oppdatert:
Lotteritilsynet har gitt opp å stanse student-NM i poker etter at arrangøren overlot gjennomføringen til et utenlandsk spillselskap.

StudentTorget.no dro på nyåret i gang et uoffisielt studentnorgesmesterskap i poker med hjelp fra spillselskapet Expekt. Alle deltagerne måtte registrere seg og kvalifisere seg via det maltaregistrerte selskapet.

Det fikk Lotteritilsynet til å reagere. De truet arrangøren med dagbøter på 5.000 kroner.

- Vi har overdratt arrangementet til Expekt, sier Thomas Løvold hos StudentTorget.no til TV 2 Nettavisen.

StudentTorget fortsetter likevel sitt engasjement i det uoffisielle norgesmesterskapet.

- Vi skal stå for live-turneringen, som er lovlig. Vi må passe på at vi har et lovlig arrangement, og har også sluttet å markedsføre det, sier Løvold.

Det er allerede gjennomført kvalifisering i Tromsø, og denne uka starter man opp i Bergen. Senere skal det også gjennomføres kvalifiseringer i Trondheim, Stavanger og Oslo.

- Alle studentene har vært kjempepositive så langt.

Kjempepositive er neppe Lotteritilsynet. Men ettersom Expekt er maltaregistrert, er det lite det statlige organet kan gjøre.

- Vi kan ikke gjøre noe mer med denne saken nå, sånn som den står. Vi måtte eventuelt gått på Expekt, men de er registrert på Malta. Vi er vant med at folk forsøker å sno seg rundt det norske regelverket, sier seniorrådgiver Bård Eikeset til TV 2 Nettavisen.

Les mer om poker i vår nye pokerseksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere