*Nettavisen* Nyheter.

Lotto-mangemillionær tatt i skattejuks

Osøyro (NTB): I september vant den 22 år gamle studenten fra Os 92 millioner kroner på nett-lotto. Senere ble han tatt i skattejuks og måtte ut med mange millioner i skatt. Flere gamblere kan nå risikere det samme.

Ifølge NRK skal skattemyndighetene intensivere jakten på pokerspillere og andre gamblere som vinner store gevinster på utenlandske nettspill.

I skattevesenet sitter 45 kontrollører og følger gamblerne tett. De vil ikke kommentere enkeltsaker, men bekrefter likevel at de i år har tatt en mann som vant over 90 millioner kroner på nettlotteri.

- Nå er saken avsluttet, og han endte opp med å betale det som han skulle ha betalt, altså 28 prosent skatt på sin gevinst, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Simonsen Kibsgaard i Skatt nord, der skattekontrollørene jobber.

Nordmenn satser over 5 milliarder kroner på internasjonale nettspill i året. De spiller poker, bingo, lotto og kasinospill.

- Vi vil ikke at internett og nettspill skal være en skattefri sone. Gevinster og inntekter derfra skal beskattes på akkurat samme vis som vanlig virksomhet, sier Kibsgaard til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.