Lottomillionær ga bort 530.000 til kolleger

Foto: Tom Helgesen (Byavisa Drammen)

Lottomillionæren på Drammen sykehus ga sine kolleger årets julegave.

31.12.10 09:13

Julelunsjen på ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus går ned i historieboka som tidenes julelunsj for de 53 ansatte.

– Vi fikk hakeslipp, for det er jo fantastisk å gjøre noe sånt, sier en av sykepleierne på avdelingen til Byavisa Drammen.

Under lunsjen fikk hver av de 53 ansatte utdelt en sjekk på 10.000 kroner fra sin kollega.

Hun hadde nylig vunnet over 15 millioner i Lotto, og brukte 530.000 til å glede sine kolleger.

Til avisen sier damen at hun lenge har hatt ønske om å gjøre noe slikt.

– Ja, tenk å kunne få gitt bort en slump med penger til sin kolleger. Nå åpnet plutselig muligheten seg, og da bestemte jeg meg.

– Det var hyggelig å kunne glede så mange på jobben, sier hjelpepleieren som ønsker å være anonym.OBS: Nå kan du tippe på iPhone

– Raus kvinne
– Dette er en raus og gavmild dame. Hun er det bare godord å si om også før hun ble lottomillionær, sier kollegene på avdelingen.

Kvinnen i 60-årene vant 15.610.180 kroner lørdag 6. november. Hun hadde vært på kveldsvakt ved Drammen sykehus den lørdagen da Norsk Tipping ringte, og gikk til sengs uten å vite hva det gjaldt.

– Jeg vet jo at Norsk Tipping ringer hvis det er noen som vinner mye. Jeg fikk da sove godt, men må jo innrømme at det lå og gnagde litt i underbevisstheten – tenk om det er meg! fortalte kvinnen til Norsk Tipping etter at hun dro inn storpremien.

Dagen etter kom hun på jobb og fortalte om telefonen til sine kolleger.

– Gjett om de ble ivrige. «Nå går du og ringer med en gang» sa de. De hadde hørt at det var ei dame fra Øvre Eiker som hadde vunnet over 15 millioner kroner. Men jeg avfeide dem og sa at sånt er jo ikke mulig. Men de ga seg ikke, fortalte kvinnen.

Fortsetter i jobben
Da hun ringte og fikk bekreftet at det var hun som var damen fra Øvre Eiker, sa personen fra Norsk Tipping at «nå tar du deg vel fri resten av dagen?» Da svarte Lotto-millionæren at «Å nei, det kan du skjønne jeg ikke gjør. Nei her skal det jobbes som før». Hjelpepleieren har fortsatt arbeidet ved sykehuset selv om hun strengt tatt ikke trenger pengene lenger.

I intervjuet med Norsk Tipping forteller damen også at hun nettopp hadde fornyet kupongen sin. Etter å ha brukt den samme rekka i 20 år, hadde hun nylig byttet til en ferdig utfylt kupong som hun leverte inn hver uke.

Etter at hennes kolleger har fått noen penger, vil hun også gi en del til barna som er i etableringsfasen.

Lotto på nett og mobil
Det er helt gratis å bli nettspiller eller å laste ned Norsk Tippings mobilklient.

Klikk her for å bli nettspiller.
Klikk her for å laste ned mobilklient.


HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.