RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lov om homoekteskap i Storbritannia møter motstand

London (NTB-Ritzau): Et opprør i statsminister David Camerons eget parti truer forslaget om å tillate ekteskap mellom homofile i Storbritannia.

En ny lov som tillater ekteskap mellom mennesker med samme kjønn har vært en kampsak for den britiske regjeringen. Statsminister David Cameron har det travelt med å gjennomføre avstemningen over forslaget, som kan komme allerede i januar.

Nå truer et opprør i Camerons eget konservative parti den nye loven. 108 av de 303 konservative medlemmene i Underhuset har uttrykt at de ikke støtter sin egen statsministers forslag om å tillate ekteskap mellom homofile.

- Stemmer alle imot vil det være det største opprøret i partiet i nyere tid, skriver The Daily Mail.

Blant motstanderne av den nye loven er også det homofile parlamentsmedlemmet Conor Burns. Han undrer seg over hvorfor Cameron prioriterer loven om ekteskap mellom samme kjønn så høyt, når homomiljøet selv ikke er veldig opptatt av saken.

- Jeg støtter ikke homoekteskap på tross av at jeg er konservativ, jeg støtter det fordi jeg er konservativ, sa statsministeren om saken tidligere denne uka. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere