RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovbrudd stenger Notar på Bryggen

Sist oppdatert:
De to Notar-selskapene på Bryggen stenges av Kredittilsynet på grunn av grove brudd på eiendomsmeglerloven.

Det er grove brudd på eiendomsmeglerloven som ligger til grunn for stengningen.

- Vi har inndradd meglerbevilgningen etter en grundig gjennomgang av virksomheten i Notar Eiendom Bergen AS og Notar Nybygg Bergen AS, forteller avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet.

- For det første drev de en slags butikk i butikken ved at personer som ikke nødvendigvis var ansatte, men som sto på lønningslisten, kjøpte hus under oppføring i forskjellige prosjekter i Bergen. Disse ble så solgt videre gjennom selskapet. Dette har vi påvist i en del tilfeller og det er ikke lov.

- Ellers var det forretningsførselen generelt som manglet mye. Journaler var ikke ført med den nøyaktighet som kreves. Det gjorde at vi hadde et svare strev med å ettergå foretaket i sømmene. Og slik skal det ikke være.

- Er dette et vedtak det er mulig å anke?

- Ja. Dette er et forvaltningsvedtal som kan ankes til Finansdepartementet.

Innset tier

Det er den profilerte Notar megleren Erlend Innset som er styreleder i både Notar Eiendom Bergen AS og Notar Nybygg Bergen AS. Han vil ikke si noe som helst og henviser til Notars infosjef i Oslo Eivind Rodem.

- Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd. Vi er uenig i det som ligger der og vil vurdere om vi skal påklage vedtaket om inndragning av lisensen, er Rodems kommentar.

Ferdig kjøp og salg

Notar på Bryggen har anledning til å gjøre ferdig de transaksjonene de er inne i allerede innen utgangen av februar, ellers er det ikke mulig for kontoret å ta nye oppdrag. I praksis er kontorene på Bryggen stengt fra i morgen av.

Og mens Notar ellers er kjent for å løpe ned redaksjonene med skrytehistorier, er det i dag stille fra de mest profilerte. Erlend Innset som leder begge de stengte kontorene og en haug med andre Notar kontor i Bergen og langs kysten vil ikke si ett ord. Heller ikke megleren Christer Rødland Vikebø vil si noe til iBergen.no annet enn å bedyre at dette ikke gjelder ham

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere