*Nettavisen* Nyheter.

Lovende jungeleventyr

Vi har testet neste-generasjons «Far Cry».

25.02.06 12:11

«Far Cry Instincts», en spin-off av PC-skytespillet «Far Cry», var både et av Xbox sine siste spill og et av de som presset maskinvaren mest. Dessverre gikk utviklerne ofte litt for langt, og «Far Cry Instincts» slet med mye hakking.

Nå slipper Ubi Soft spillet til Xbox 360, og er versjonen vi har testet noe å gå etter, hører problemet vi akkurat nevnte til i fortiden.

Mye penere
For «Far Cry Instincts: Predator», som spillet heter, går silkemykt, selv med langt mer avansert grafikk enn Xbox-spillet. Vannet ser nesten naturtro ut, omgivelsen er mer detaljerte og Ubi Soft leker seg med en rekke heftige spesialeffekter. Ikke en gang under spillets mange, lange og heftige skuddvekslinger eller herlige hangliderturer begynner 360 å svette.

Superkrefter
Det som skiller «Instincts» fra «Far Cry» på PC, er at hovedpersonen, Jack Carver, etter hvert tilegner seg superkrefter. Jack kan blant annet slå enormt kraftige slag og lukte fienden på lang avstand. «Predator» starter noen år etter «Instincts», og Carver har fortsatt kreftene inntakt.

Nå samarbeider han med en liten sjørøvergruppe, og under et møte med myndighetene går ting fryktelig galt. Alle andre enn Jack blir drept, og du kan tenke deg til hvem mistanken faller på og hva du må gjøre.

Seks nye brett
I tillegg til en forbedret utgave av «Far Cry Instincts», inneholder «Predator» seks nye enspillerbrett. De forgår omtrent bare utendørs, noe som gir grafikkmotoren anledning til å flekse samtlige muskler.

Spillet byr på flere fiender på skjermen på en gang, og de er enda farligere enn i «Instincts». Ubi Soft har, i følge seg selv, jobbet mye med å gjøre den kunstige intelligensen enda bedre, og ut i fra det vi har sett så har de lykkes. Fienden samarbeider mer og bedre enn før, og legger både titt og ofte feller for deg.

Mer flerspiller
Spillet byr også på åtte nye flerspillerkart, så totalen er oppe i 24. Skytespillentusiaster med sans for Live kommer med andre ord til å ha nok og gjøre. Utviklerne har også lagt ved en baneeditor som lar deg skape dine egne kart.

Men er det nok?
Hvor bra «Far Cry Instincts: Predator» er, og om det er verdt å investere i for de som allerede har «Instincts», er vi ikke helt sikre på enda. Svarene kommer i omtalen vår som publiseres rett før spillets gis ut den 31. mars.

«Far Cry Instincts: Predator» lanseres den 31. mars på Xbox 360.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag