RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovende resultater for Photocure

Sist oppdatert:
Det farmasøytisk selskapet har en teknologi som ser ut til å kunne forbedre diagnostikk av tykktarm kreft.
Photocure melder om lovende resultater fra en kliniske studie med fluoresens diagnostikk av forstadier til kreft (polypper) og tykktarmskreft.

Bruken av fluoresens diagnostikk skal gi et bedre resultat i forbindelse med påvisningen av polypper enn hva tilfellet er ved tradisjonelle koloskopi. Samtidig er det ikke funnet noen systematiske eller lokale bivirkninger.

Det norske farmasøytisk selskapet startet utvikling av medisinske teknologi med fluoresens diagnostikk for å kunne forbedre dagens undersøkelse av pasienter med mistanke om tykktarmskreft. Fluoresens diagnostikk er allerede godkjent i Europa for undersøkelse av pasienter med blærekreft (Hexvix).

De første resultatene presenteres på en endoskopi-kongress i München i dag av Dr Brigitte Mayinger som leder studien i Tyskland.

- Vi er svært fornøyde med at vår teknologi ser ut til å kunne forbedre diagnostikk av tykktarmskreft på linje med det vi har vist for pasienter med blærekreft, sier Dr. Kjetil Hestdal, administrerende direktør i Photocure.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere