RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Internasjonal legemiddelgigant viser til meget lovende testresultater for ny ebolavaksine. Illustrasjonsbilde:  Utenriksminister Børge Brende gjennomgår den obligatoriske ebola-sjekken og utspørringen på den militære flyplassen i Dakar.
Internasjonal legemiddelgigant viser til meget lovende testresultater for ny ebolavaksine. Illustrasjonsbilde:  Utenriksminister Børge Brende gjennomgår den obligatoriske ebola-sjekken og utspørringen på den militære flyplassen i Dakar. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)

Lovende test av ny ebolavaksine

Sist oppdatert:
Resultatene er lovende etter at en ny ebolavaksine for første gang er blitt testet på mennesker.

Vaksinen utviklet av selskapet GlaxoSmithKline ble gitt til 20 friske frivillige personer. Alle utviklet antistoffer som gjør det lettere for kroppen å bekjempe ebola.

Alvorlige bivirkninger er så langt ikke påvist hos noen av forsøkspersonene. De vil bli overvåket i nesten et år, og det antas at det fortsatt vil gå flere måneder før den nye vaksinen kan tas i bruk.

Testresultatene ble publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine onsdag.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere