RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovende trafikkbølle

Sist oppdatert:
Om ikke lenge er det duket for oppfølgeren til tidenes bilkrasjspill. Vi har allerede krasjet noen biler, resultatet ser du her.

Med ”Destruction Derby: Arenas” får den klassiske bilkrasjserien et nytt medlem. Vil ”Destruction Derby” atter en gang sole seg i stjernenes glans? Vi har sett nærmere på betaversjonen.

”Destruction Derby: Arenas” er seriens første nestegenerasjonskonsolltittel (pustepause), og tar opp arven fra sine eldre søsken. Du kan med andre ord forberede deg på krasjing, fryktelig mye krasjing. Faktisk går hele spillet ut på å dele ut mest mulig skade til andre biler. De vanlige billøpene handler om å skaffe flest poeng, og plasseringen er aldri den største bidragsyteren for å si det sånn.

Spillet inneholder fire moduser som er tilgjengelig både for de med og uten bredbånd, og tre som er sistnevnte gruppe sin eksklusive lekeplass. Alene kan man kjøre mesterskap (krasj mest mulig i løp etter løp etter løp), enkeltløp (krasj i ett løp) og ”Wrecking Bowl” (krasjing i en stor arena). På internett kan man også kjøre løp hvor plasseringen er det som avgjør resultatet og to varianter av ”Capture the Flag”.

Foreløpig underholdende
Utifra det vi har sett, er det underholdningsverdien som har inntatt førersete. Førsteinntrykket er at dette er et morsomt, men ikke veldig dypt spill. Og liker du ikke krasjing, bør blikket sporenstreks vendes andre steder.

Grafisk virker spillet helt ok. Ingenting vil brenne seg fast på netthinnen, men samtidig blir man ikke skuffet over det en ser. Lyden er mye brom, bang også videre, mens musikken er like anonym som den skal være i et slikt spill. Motorlyden overdøver den i stor grad.

Alt i alt sitter vi igjen med litt blandede inntrykk av ”Destruction Derby: Arenas”. Samtidig som spillet er forferdelig morsomt, mangler det vi har sett den forventede dybden om man skal bruke 500-600 kr på et spill som stort sett skal spilles alene. Konturene av en tittel med størst appell før/etter en tur på byen eller når man er lysten på litt moro online, blir bare sterkere og sterkere for hver dag som går.

Den endelige dommen vil uansett bli avsagt nærmere spillets lanseringsdato. ”Destruction Derby: Arenas” er forventet i butikkene den 19. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere