Løvene dør ut i Kenya

Foto: TONY KARUMBA (AFP)

Myndighetene slår alarm. 100 eksemlarer dør ut hvert år.

17.08.09 20:02

Klimaendring, ødeleggelse av habitat og jaktmarker, sykdommer, konflikter med mennesker. Det er mye som ødelegger for løvenes utfoldelse i den kenyanske villmark og ved nasjonalparkene.

- Utryddet om 20 år
- Løvebestanden er utradert om 20 år dersom ingen radikale endringer iverksettes, advarer villdyrsmyndighetene i landet overfor nyhetsbyrået Reuters.

Kenyansk økonomi er sterkt avhengig av inntektene fra turisme, og landets løver utgjør en av de såkalte «Fem Store» sammen med elefanter, bøfler, leoparder og nesehorn, når det kommer til å lokke folk til landets nasjonalparker.

2000 løver igjen
Kenya Wildlife Service (KWS) fastslår at gjennomsnittlig 100 løver har falt fra hvert år siden 2002. På sju år har bestanden skrumpet fra 2749 eksemplarer til knappe 2000 i dag.

Organisasjonen krever at det frigjøres midler til å få på plass tiltak som kan hindre utviklingen. Fem kenyanske løver er merket med elektronisk utstyr som gjør det mulig å følge deres bevegelsesmønster, noe som igjen kan bidra til å løse konfliktene som oppstår mellom mennesker og løver i økosystemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag