*Nettavisen* Nyheter.

Lover 3000 sykehjemsplasser

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Fremskrittspartiet forslår å bygge ut 1000 flere enn regjeringens planer.

16.11.10 21:25

- Vi går også inn for å øremerke to milliarder kroner til drift av sykehjemsplasser, sier Frp-leder Siv Jensen.

Hun er glad for at statsminister Jens Stoltenberg har latt seg presse til å bla opp en milliard kroner ekstra til kommunene på årets statsbudsjett.

Varig påplussing

- Dette er en stor bløff fra regjeringen, for her dreier det seg ikke om øremerkede penger. Dessuten trengs det en varig påplussing til eldreomsorg, sier Jensen og legger til at Frp stiller opp med en milliard på toppen i såkalte frie inntekter til kommunene. Frp legger videre opp til å investere 1,5 milliarder kroner ekstra i nye sykehjem.

- Hvorfor kommer dere ikke med mer penger til omsorgsboliger?

- Det er sykehjemsplasser vi nå mangler. Tidligere har det vært lagt hovedfokus på omsorgsboliger, og dermed er det sykehjemsplasser det nå skorter på, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bare fine ord

Hun karakteriserer eldreforliket mellom KrF, Venstre og regjeringspartiene som «fine ord og ingen realitet».

- Dagens system ender opp i et svarteperspill, sier Jensen. Hun viser til at kommuner og staten skylder på hverandre for manglene i eldreomsorgen.

- Her trengs det et systemskifte, sier Jensen og etterlyser et større innslag av private aktører. Frp foreslår derfor å oppheve bestemmelser som hindrer ideelle og kommersielle aktører å bygge ut sykehjemstilbudet.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag