*Nettavisen* Nyheter.

Lover å kurere kolikk på fire døgn

Foto: Thinkstock

Men det koster deg 20.000 kroner.

For barneforeldre som ikke kan huske sist de sov en hel natt igjennom, frister nok tilbudet fra Det Private Barselshotel i Danmark. For den "nette" sum av 20.000 kroner, lover de at babyen din i løpet av fire døgn skal leveres fornøyd tilbake etter å ha fått naturlig smertebehandling, skriver den danske nettavisen 24timer.dk.

- For godt til å være sant
Men i følge sunnhetspleierske Else Guldager, er tilbudet litt for godt til å være sant.

- De lover foreldrene gull og grønne skoger i og med at det ikke finnes noen dokumenterte løsninger på hvordan kolikkbarn kan hjelpes. Uendelig mange undersøkelser er utført, men ingen har knekt koden enda. Hvis de har lyktes med dette på barselhotellet, synes jeg de bør legge frem metoden, ikke skjule den som de gjør nå, sier Guldager, som også er redaktør for Sundhedsplejersken.dk.

Ingen hokus-pokus
Hvor mange kolikkbarn som har fått hjelp mot betaling, vil ikke Det Private Barselhotel opplyse om. Men alle foreldre har vært tilfreds med resultatet, forteller jordmor og direktør Ditte Bach.

Hun bekrefter at de i løpet av kun fire dager kan forvandle en skrikende kolikkbaby om til en fornøyd solstråle.

- Kolikk er en bred diagnose. Vår holdning er at når barnet gråter, så er det en årsak til det. Når man finner den og lindrer den, forsvinner også kolikken, sier hun til den danske avisen.

En av de naturlige smertebehandlingene går blant annet ut på å hjelpe barnet i posisjoner som hjelper det med å få ut avføring. Metodene vises videre til foreldrene.

Bare fornøyde kunder
Bach benekter at de lover noe de ikke kan holde.

- Nei, hvis vi gjorde det, ville man kunne lest om det på alle hjemmesider der gravide deler opplysninger med hverandre. Ingen ville betalt 20.000 kroner for en vare som ikke funket. Men det gjør det.

Til kritikken om hemmeligholdet av "miraklekuren", sier hun følgende:

- Barn er forskjellige, og vi tar oss tide til å undersøke hvorfor barnet gråter. Det er så mange forskjellige typer kolikk, og derfor kommer forskning kort til.

Hun avviser at de driver med grov utnyttelse av desperate barneforeldre med oppsparte midler, og sier at de aldri har hatt en grunn til å returnere pengene til foreldre, da alle har vært fornøyde.

- Én gang gav vi det et døgn ekstra, fordi vi trengte det ekstra døgnet til å ferdigbehandle barnet. Men eller har det ikke vært noen problemer, og folk er fornøyde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.