Gå til sidens hovedinnhold

Lover enda en gang å rydde opp for lungesyke Ranveig (69)

Lovnadene om at lungesyke Ranveig Sæthers (69) leilighet skulle være vasket og innflytningsklar tirsdag denne uka ble ikke holdt.

BJØLSEN: Etter to dager hjemme i Maridalsveien har Ranveig Sæther (69) allerede blitt syk.

Boligbygg gjorde helomvending og stanset den planlagte tilbakeflyttingen av Sæther mandag morgen på grunn av manglende renhold etter baderomsrehabiliteringen i borettslaget. De lovet å rengjøre leiligheten skikkelig samme dag.

Del på Facebook

Like skittent

Men da Sæther i god tro flyttet tilbake tirsdag denne uka, viste det seg at leiligheten var omtrent like skitten som dagen før. Da dittOslo besøkte henne onsdag kunne vi konstatere at dette var riktig, og at Boligbygg hadde brutt løftet sitt.

Sæther satt i sofaen og hostet og harket og måtte løpe ut på badet for å brekke seg. Støv, grus og skitt lå på de samme stedene.

– Jeg tror jeg snart hoster opp bruddet i ryggen, stønnet hun.

Påstår «grove feil»

Boligbygg reagerer sterkt på påstandene fra Ranveig Sæther (69) som ble tvunget inn i en helsefarlig bolig, slik dittOslo.no skrev om sist mandag. De mener påstandene er grovt uriktige. Samtidig understreker de at de ikke beskylder henne for løgn.

Saken handler om alle vanskelighetene Sæther har blitt utsatt for i forbindelse med at Boligbygg har rehabilitert badet hennes og ville flytte henne tilbake til leiligheten da badet var ferdig.

Dette til tross for tykke lag med støv og skitt som dekket alle flatene i boligen. Dette ga den lungesyke kvinnen alvorlige pustevansker.

– Har rutiner

I en e-post fra kommunikasjonssjef Else Marie Guntveit i Boligbygg etter publisering av saken hevdet hun at det dittOslo.no skrev var grovt uriktig.

Videre viste hun til Boligbyggs rutiner hvor det fremgår at alle beboere som flytter til erstatningsbolig skal få med seg det de har behov for av egne møbler, at alle midlertidige boliger blir vasket før innflytting, at det skal ordnes med tilkobling av sikkerhetsalarm for dem som trenger det og at alle legeattester blir lest.

Da vi spør om Boligbygg mener at disse rutinene faktisk ble fulgt i saken, får vi ikke annet svar enn gjentakelser av hva som er deres rutiner, at de pusser opp 620 bad i år og følger samme prosedyrer i hvert tilfelle.

– Uttaler oss på generelt grunnlag

Vi spør Sæther om hun lyver i denne saken. Hun blir meget opprørt, og da vi videreformidler dette til Guntveit, svarer hun:

– Vi kjenner oss ikke igjen i at vi har beskyldt noen for løgn. Vi har uttalt oss om de tekniske forhold og prosedyrer rundt det Boligbygg gjør i boligene eller tilbyr beboerne på generelt grunnlag. Altså temaer knyttet til saken og behov for å fortelle om våre rutiner. Vi viser til at vi ikke kan uttale oss om enkeltsaker grunnet taushetsplikt.

Da Sæther samme dag opphevet taushetsplikten, ba vi om å få svar på spørsmålet om hva Boligbygg faktisk mener har skjedd i denne saken og hvor ansvaret ligger.

DittOslo fikk ikke disse svarene fordi Guntveit ble syk. Saken ble så overtatt av rehabiliteringssjef Thomas Møller i Boligbygg.

Føler seg lurt

Etter at dittOslo skrev om saken på mandag stoppet Boligbygg utflyttingen tilbake til leiligheten og lovet at de skulle sørge for at den ble vasket forsvarlig slik at Ranveig kunne bo der uten å få pusteproblemer.

Hun skulle flytte inn dagen etter i stedet. Da skulle alt være i orden. Det var det altså ikke.

– Jeg er helt enig i at dette ikke er godt nok, sier rehabiliteringssjef Thomas Møller fra Boligbygg med sterkt ettertrykk da han torsdag morgen er på besøk i leiligheten. Der ser han skitten som preger leiligheten med egne øyne.

– Hvem har ansvaret for dette?

– Dette er mitt ansvar. Det er helt klart at vi må sørge for å få rengjort denne leiligheten.

– Kommunikasjonssjef Else Marie Guntveit har i denne saken uttalt at det ikke har skjedd noen brudd på Boligbyggs rutiner, heller ikke når det gjelder vasking etter rehabiliteringen, fordi dette er entreprenørens ansvar. Hva mener du, har dere brutt rutinene deres?

– Nei, det vil jeg ikke si. Dette er mer uheldige omstendigheter.

Tilbake til Mor Go’hjertas vei

Det sis­te Bo­lig­bygg nå har be­stemt er at Ran­veig Sæ­ther flytte tilbake til erstatsningsleiligheten i Mor Go’hjertas vei som hun ble flyt­tet ut av ons­dag. Bo­lig­bygg skal der­et­ter få tak i et se­ri­øst vas­ke­by­rå som skal gjø­re ren­gjø­rings­job­ben på en for­svar­lig måte.

Sæther vil disponere den leiligheten fram til boligen i Maridalsveien er klargjort.@Sitat.tekst:sitattekst

@Sitat.signatur: navn

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere