RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den ukrainske presidentkandidaten Petro Porosjenko vil henve nedskytingen av et kamphelikopter som drepte alle ombord. Her med sin kone Maryna i hovedstaden Kiev.
Den ukrainske presidentkandidaten Petro Porosjenko vil henve nedskytingen av et kamphelikopter som drepte alle ombord. Her med sin kone Maryna i hovedstaden Kiev. Foto: Pool

Lover hard reaksjon på helikopternedskyting

Ukrainas påtroppende president Petro Porosjenko lover å reagere hardt mot dem som skjøt ned et helikopter i det østlige Ukraina.

Separatistene skjøt ned kamphelikopteret av typen Mi-8 med en sofistikert russisk bakke-til-luft-rakett i nærheten av Slavjansk, noe som skapte bekymring i USA for at separatistene får forsyninger fra utlandet.

– Vi må gjøre alt vi kan for å sikre at ikke flere ukrainere blir drept av terrorister og banditter. Slike kriminelle handlinger utført av fiendene til det ukrainske folk skal ikke gå ustraffet, sa Porosjenko.

En av separatistlederne innrømmet torsdag overraskende at 33 av de 40 opprørerne som ble drept i kamper ved flyplassen i Donetsk denne uka, var russiske borgere fra muslimske regioner som Tsjetsjenia.

Avsløringen setter Russlands president Vladimir Putins påstand om at Russland ikke har noe å gjøre med separatistene, i et underlig lys.

Men den underbygger ukrainernes overbevisning om at separatistene ikke representerer den sanne viljen til gruvearbeiderne og stålarbeiderne som har gjort det østlige Ukraina til landets økonomiske motor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere