Gå til sidens hovedinnhold

Lover kona en grå valentinsdag

Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen fra Porsgrunn boikotter «Alle hjerters dag».

- Jeg anerkjenner ikke dager som blir relansert som høytidsdager av kommersielle krefter for å få oss til å bruke mer penger. Det blir en vanlig grå hverdag for min kone, skriver han på sin Facebook-profil tirsdag morgen.

Giftet seg i fjor
Røe Isaksen giftet seg i Krødsherad i fjor sommer med Henriette Ringnes.

- Folk må gjerne hylle kjærligheten, men dette blir litt prinsipielt for meg, sier han til Telemarksavisa. I går hadde jeg med en sjokoladegave til min kone, men i dag får hun ingen ting, sier Røe Isaksen. Han skynder seg å tilføye at dette blir gjort med litt glimt i øyet og at han ikke har noe imot at andre markerer dagen.

Bedre å kose seg i hverdagen
Valentinerdagen er en stor amerikansk tradisjon som er blitt innført i Norge med god hjelp fra postverket. Over noen år brukte de store summer for å få oss til å ta opp den amerikanske skikken med å sende postkort til våre elskede. Samtidig er det blitt en god dag for gullsmeder, blomsterbutikker og restauranter.

- Det med blomster og restauranter er en strålende ide. Jeg syns rett og slett at vi skal gå mer ut og spise generelt. Det må være mye bedre å bruke pengene på noe som er sosialt enn kun å kjøpe materielle ting, avslutter Isaksen.

Les flere saker i Telemarksavisa.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken