RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LARRY DOWNING (REUTERS)

Lover kraftig klimakutt

Sist oppdatert:
Barack Obama rydder i eget hus.

President Barack Obama kunngjorde fredag at hans administrasjon vil redusere klimautslippene med 28 prosent innen 2020, melder CNN.

- Har et ansvar
- Som den største energiforbrukeren i USA, så har vi et ansvar overfor amerikanske borgere om å redusere energibruken, samt bli mer effektive. Vårt mål er å senke utgiftene, redusere forurensning og erstatte statlige energikostnader på olje med lokal, ren energi, sier Obama i en uttalelse.

I 2008 brukte sentralmyndighetene i USA mer enn 24,5 milliarder dollar på elektrisitet og brensel. Med de nye innstramningene på klimautslipp vil regjeringen trolig spare mellom åtte og elleve milliarder dollar i løpet av det neste tiåret, opplyser Det hvite hus i en pressemelding.

Oppmuntre til innovasjon
Obama håper tiltaket vil inspirere det private næringslivet til å innføre lignende ordninger.

- Vi trenger å oppmuntre til amerikansk innovasjon. Og intet område er mer modent for slik innovasjon enn energi, sa Obama da han talte om rikets tilstand onsdag kveld.

Samtidig blir en omfattende klimalov behandlet i Den amerikanske kongressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere