RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover økt satsing på rusomsorgen

Oslo (NTB): Høyre, Fremskrittspartiet, KrF og Venstre garanterer raskere behandling av rusavhengige dersom partiene danner regjering etter valget.

Løftet ble gitt på en pressekonferanse ved Spikersuppa i Oslo sentrum lørdag ettermiddag der de fire partilederne deltok.

«En ny regjering vil sørge for at rusavhengige får behandling når de er motiverte for det. I dag er det 2.226 rusavhengige personer som venter på rusbehandling», heter det i en pressemelding fra de fire partiene.

De opplyser at en ny regjering raskt vil ta i bruk flere plasser i de eksisterende ideelle og private rusbehandlingsinstitusjonene som tilbyr tverrfaglig spesialisert behandling, og bygge ut offentlige behandlingsplasser.

«Det gjelder både de institusjonene som har avtaler allerede, men der avtalene bare omfatter deler av behandlingskapasiteten, og de institusjonene som har mistet avtaler, men fortsatt er i drift, under forutsetning av at de tilfredsstiller kravene om kvalitet», heter det i pressemeldingen.

Høyre, Frp, KrF og Venstre lover også å utarbeide en forpliktende opptrappingsplan for rusfeltet som skal inneholde en styrking av hele feltet, fra forebygging til ettervern, bolig og arbeid. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere