RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover snø før jul

Sist oppdatert:
Julesnø eller ikke, det er det alle lurer på. Meteorologene lover snø de fleste steder i landet - i alle fall før jul. Det er derimot mer usikkert om snøen blir liggende. Sjekk hvor det blir hvitt.

Snøen lar vente på seg mange steder i landet, særlig sørpå. TV 2 Nettavisen kontaktet Storm Weather Center for å finne ut om det blir hvit jul for deg og meg.

- De fleste vil kunne se snø før jul. Men hvis man vil være helt sikker på å få en hvit jul, burde man kanskje feire jul på førstkommende mandag, sier meteorolog Fredrik Villanger ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Snø regner bort
Over helgen blir det forbigående kjøligere i hele landet, og det vil bli nedbør som snø over stort sett hele fjøla. Snømengdene blir trolig ikke mye å skryte av i Sør-Norge og helt sør på Østlandet, men hvitt blir det.

- I løpet av søndag, mandag og tirsdag vil vi få snø i store deler av Norge. Mest snø ser det ut til å bli fra Møre og Romsdal og nordover, sier Villanger.

Snø er det allerede nordpå. Bergenserne våknet også opp til snø fredag morgen, men mildere luft vil omgjøre denne snøen til slaps i løpet av dagen. I hele Sør-Norge blir det regn lørdag. I Nord-Norge er det i helgen ventet snø.

Snøen som kommer over helgen blir ikke liggende. Mildere luft gjør at snøen forsvinner mange steder fra midten av neste uke.

- Det blir regn så langt nord som Lofoten, sier meteorolog Fredrik Villanger.

Kaldere mot julaften
Men mot slutten av uken blir det igjen kaldere. Ifølge meteorologen gir ikke prognosene noe klart svar på om det blir snø i disse siste dagene før jul.

- Men blir det nedbør neste helg, blir det nok snø. Det er ikke usannsynlig, sier Villanger.

Han legger til de på mandag trolig kan si med sikkerhet hvorvidt vi får drømmen vår oppfylt - om en hvit julaften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest