RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover stor Kongepuddel-finale

Sist oppdatert:
Erling Kagge er på krigsstien, med en rekke bøker om norsk forsvar – og finalen i Kongepuddel-trilogien.

(SIDE2:) – Forfatteren skriver på synopsis. Foreløpig har jeg ikke sett noe manuskript, men dette blir boken som skal avslutte trilogien og jeg håper og tror at den kommer i høst, sier Erling Kagge til Side2.

Kongepudler og oppfølgeren Kindereggeffekten ble store salgssuksesser for Kagge forlag. Bøkene som har hovedpersoner som Ari Behn, Trond Giske og Petter Stordalen har fått leserne til å spekulere i hva som er sant og hva som er rein jug.

Stor finale
Forfatteren er anonym, noe som har ført til en storm av forskjellige avsløringsforsøk. Og flere forfattere, deriblant Anne Holt, har rykket ut og benektet at de er puddelopphavet.

- Siste boken blir en stor finale som syr sammen alle personene i bok en og to, lover Kagge.

Men utgivelsen er altså uviss. Det er ikke Kagge og J.M Stenersens forlags fokus på Norge som rik nasjon og Norge som krigførende makt.

Skuddene i Kabul
TV 2s Fredrik Græsvik har forsøkt å sette seg inn hva som skjedde bak skuddene på Serena Hotel i Kabul, som drepte Dagbladets journalist Carsten Thomassen og som Græsvik havnet midt oppi.

Græsvik forsøker å sette seg inn i hvordan 22 år gamle Muhammed Ramadan tenkte.

Tom Bakkeli har skrevet om norske skarpskyttere og hvordan de virker i norske bataljoner utenlands, mens Anders Nilsen og Are Løset skriver om norske soldater i trening og krig i «Fallskjermjeger».

Haakon Bull-Hansen beretter krigshistorier fra nordmenn i fredsoperasjoner etter annen verdenskrig.

Johan Galtung ser «Norge utenfra», mens Aftenposten-journalistene Anne Hafstad, Siri Gedde-Dahl og Alf Endre Magnussen ser på «Korrupsjon i Norge».

Verdens mektigste klasse
Amerikanske David Rothkopf mener verden styres av en liten superklasse og har skrevet om den globale makteliten, Svenske Bjørn Lomborg har pådratt seg manges vrede med sine forslag til å løse klimaproblemene.

Helt andre problemer hadde Pål Hetland da han var PR-sjef på Quart-festivalen. Etter Quart nå har avgått ved døden, kommer boken om hva som skjedde i festivalens første år. Om Fuck for forest og kronprinsens møte med Mette-Marit.

Olav Thon får to bøker om seg selv i år. Sannsynligvis er han mest glad i den første av Hallgrim Berg på Kagge forlag, siden han har bidratt til den selv.

Tror på Thon-suksess
- Jeg tror boken om Thon blir en av høstens bestselgere, og jeg tror at folk gjerne vil høre hvordan han selv mener han skapte sin suksess, sier Erling Kagge.

Kagge forlag og J.M Stensersens forlag omsatte for rundt 40 millioner kroner i fjor. Det er Kagge godt fornøyd med.

- Men vi har de samme problemene som andre forlag. Det blir stadig vanskeligere å tjene penger bare å gi ut bøker. Det skyldes bokhandlernes rabatter og bedre avtaler for forfattere, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere