*Nettavisen* Nyheter.

Lover utbedring av kritisk Java-feil raskt

Oslo (NTB): IT-giganten Oracle lover en rask utbedring av den kritiske feilen i programvaren Java som finnes i de aller fleste datamaskiner og i mange sikkerhetsløsninger.

I en uttalelse fra selskapet lørdag går det fram at det ennå ikke er utviklet en løsning på sikkerhetsbristen som blant annet rammer norske bankkunder. Mange tunge aktører innen datasikkerhet, blant dem Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), har gått ut med klare advarsler.

- Vi har bedt folk om å bruke to forskjellige nettlesere og deaktivere Java eller aller helst avinstallere programmet helt i den ene av dem, sier seniorrådgiver Christian Meyer i NorSIS til NTB.

Oracle forklarer i sin uttalelse lørdag at det er det såkalte utviklerverktøyet for Java hvor sikkerhetsbristen ligger, og ikke i tilleggsprogramvaren de fleste ser når de for eksempel forsøker å logge seg inn på nettbanken sin. Meyer mener oppfordringen om å være forsiktig likevel er helt på sin plass.

- Det er riktig at det ikke er noen umiddelbar sårbarhet akkurat når du åpner nettbanken din, men utviklingsprogrammet ligger også på de fleste datamaskiner og gjør den mulig å åpne for angrep utenfra, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag