RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lovlig eller ulovlig ekstragaver

Sist oppdatert:
Forbrukerombudet liker ikke at ukebladene legger ved ekstragaver. Nå skal de se nærmere på lovligheten av å legge ved bøker som ekstragave.

I sommer er flere ukeblader blitt solgt med romaner liggende innenfor plastomslaget. Liza Marklunds "Paradiset" fulgte med Henne. Hos Hjemmet lå åpningsboken i Frid Ingulstads nye serie bak plastomslaget og Allers har tilbudt utvalgte Piet Hein-gruk som tilleggsbok, skriver Aftenposten.

Problemet er at dette er i grenseland, markedsføringsmessig sett. Markedsføringsloven forbyr bruk av tilgift.

- Hvis bøkene ligger nært opp til det redaksjonelle stoffet i bladet, kan det presenteres mer som en pakke enn en tilleggsytelse. Men hvis det i for stor grad fokuseres på gaven som et eget produkt, kan det rammes av markedsføringslovens forbud mot tilgift, sier fungerende forbrukerombud Jo Gjedrem til Aftenposten.

Han får støtte av Stortingsrepresentant Ola T. Lånke (kr.f.) som mener at det bør ses nærmere på alt som puttes inn i plastomslagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere